Grupele Campionatului Mondial din Rusia 2018, Spania și Portugalia în Grupa B!

Astăzi, la Moscova a avut loc tragerea la sorți a Campionatului Mondial din Rusia 2018, evenimentul anului viitor, ce se va disputa în perioada 14 iunie-15 iulie urmând să debuteze cu partida ce va opune țara gazdă Rusia și Arabia Saudită.

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran

Grupa C: Franţa, Australia, Peru, Danemarca

 Grupa D: Argentina, Islanda, Croaţia, Nigeria

Grupa E: Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud

Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia,

Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia

 

 

Tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale a avut loc la Palatul de Stat Kremlin şi a fost făcută cu ajutorul a 9 foşti jucători, reprezentând ţara gazdă şi cele 8 campioane mondiale: Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan, Carles Puyol, Nikita Simonyan şi Miroslav Klose, purtătorul trofeului, din partea deţinătoarei titlului.

Conducătorul ceremoniei a fost Gary Lineker, asistat de Maria Komandnaya, prezentatoarea Galei. La 91 de ani, Nikita Simonyan este cel mai vârstnic participant, membru al echipei URSS la Cupa Mondială din 1958.

FIFA a stabilit, pe baza coeficientului şi a poziţiei fiecărei ţări în ierarhia FIFA/Coca Cola, cele 4 urne din care se vor alege cele 8 grupe ale Cupei Mondiale. Două echipe din aceeaşi Confederaţie, cu excepţia UEFA, nu pot fi în aceeaşi grupă. Rusia este primul cap de serie şi va juca în grupa A.

A 21-a ediţie a Cupei Mondiale FIFA Rusia va debuta pe 14 iunie şi se va încheia pe 15 iulie, cu Finala de la Moscova. Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR 1 şi TVR HD.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...