Rămâi conectat

Actualitate

Grupa mică, obligatorie pentru toți copiii până în 2030 – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupa mică de la grădiniță va deveni obligatorie pentru toți copiii până în 2030, potrivit unui proiect de lege adoptat luni de Senat, în calitate de for decizional al Parlamentului. Anterior, deputații stabiliseră că grupa mare va deveni obligatorie până în 2020, iar cea mijlocie până în 2023. 

Proiectul de lege prevedea inițial obligativitatea tuturor grupelor învățământului preșcolar, adică a grădiniței, până în 2020, termen la care legea stabilește și acum că vor deveni obligatorii ultimele două clase de liceu.

Citește și Înscrieri și REÎNSCRIERI la grădiniță în 2018. Perioadă, calendar și criterii de departajare

Camera Deputaților a stabilit însă, la finele lunii martie, că doar grupa mare de la grădiniță va deveni obligatorie până în 2020, iar grupa mijlocie ar fi urmat să fie obligatorie până cel mai târziu în 2023.

Senatorii au vrut însă să clarifice situația pentru toate grupele învățământului preșcolar, astfel că au menținut termenele pentru ultimele grupe și au stabilit, prin vot final, că și grupa mică va deveni obligatorie, dar până în anul 2030.

Proiectul de lege menține totodată posibilitatea încetării frecventării învățământului obligatoriu la împlinirea vârstei de 18 ani.

Sursa activenews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea