Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Înscrieri și REÎNSCRIERI la grădiniță în 2018. Perioadă, calendar și criterii de departajare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Când încep înscrierile la grădinița în 2018: Reînscrierea la grădiniță pentru anul preșcolar 2018-2019 va începe din 7 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniti se va derula din 21 mai • Criteriile generale și criteriile specifice de departajare.

Ministerul Educației a stabilit procedurile și calendarul privind înscrierea și reînscrierea în învățământul preșcolar în anul 2018.

Reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an școlar și doresc să o frecventeze și în anul de învătământ 2018-2019 va incepe pe 7 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniti se va derula din 21 mai.

Orarul reînscrierilor și înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităților de învățământ și va fi afișat, la loc vizibil, în fiecare grădiniță.  Totodată, programul va fi afișat pe site-ul instituției, dar si pe site-urile inspectoratelor școlare, precizează Ministerul Educatiei Nationale, intr-un comunicat de presă.

După finalizarea procesului de reînscriere, locurile libere vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) și grupa mica (copii de 3 ani).

În limita locurilor disponibile, pot fi inregistrați în grupa mica și copii cu vârsta cuprinsă între 2 si 3 ani. În cazul în care într-o unitate de învătământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decat numarul locurilor libere, atunci vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice.

Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele:

– existența unui document care dovedește ca un copil este orfan de ambii parinți,

–  existența unui act care dovedeste ca este orfan de un singur părinte,

– un alt membru din familie este înmatriculat în grădinița respectivă sau existența unui certificat medical care dovedește că minorul are un grad de handicap.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ preșcolar. Acestea nu pot fi discriminatorii și nu pot include liste de preînscrieri.

Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar dupa epuizarea criteriilor generale.

Pentru asigurarea transparenței procesului de reînscriere/înscriere, conducerile unităților de învățământ preșcolar vor afișa, la vedere, pentru toți cei interesați, următoarele informații:
• capacitatea instituției (numărul de copii pentru care a fost proiectată);

• numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul scolar 2018-2019 (pe grupe de varstă: mică, mijlocie, mare);

• criteriile generale și criteriile specifice pentru înscrierea copiilor;

• numărul de copii reînscriși/înscriși zilnic (în perioada stabilită) din totalul disponibil.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea