Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Groapa de gunoi de la Galda de Jos, telenovelă fără sfârșit: Firma desemnată inițial câștigătoare a contestat în justiție anularea procedurii de către CJ Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Telenovela centrului de depozitare a deșeurilor de la Galda de Jos. Firma desemnată inițial câștigătoare a contestat în justiție anularea procedurii de către Consiliul Județean

Telenovela privind soarta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Galda de Jos continuă. Consiliul Județean Alba nu poate relua procedura de licitație pentru concesionarea obiectivelor și echipamentelor pentru că operatorul desemnat inițial câștigător, Eco Sud SA București, a contestat în justiție decizia Consiliului Județean privind anularea procedurii. Administrația județeană a hotărât anularea licitației după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a admis în parte contestaţiile depuse de doi dintre operatorii care au participat la procedura de achiziţie publică.

Este vorba despre companiile Eco Bihor SRL Oradea şi Polaris Mediu SRL Târgu Jiu, care au contestat la CNSC raportul procedurii şi, implicit, acordarea contractului în valoare de aproape 17 milioane de euro (77,28 milioane de lei) către societatea Eco Sud SA Bucureşti. Decizia CNSC a fost pronunţată în 5 septembrie 2019.

Faptul că CNSC a decis să fie evaluată doar oferta câştigătorului a pus comisia de licitaţie în imposibilitatea de a finaliza procedura, astfel încât aceasta a fost anulată. Plângerea depusă de Eco Sud SA la Curtea de Apel Alba Iulia în 25 septembrie a primit termen de judecată pentru 7 octombrie 2019. Consiliul Județean va putea relua procedura, în situația în care firma din București nu va avea câștig de cauză, doar după ce instanța de judecată se va pronunța și va motiva hotărârea.

CJ Alba a mai anulat, în ianuarie 2018, procedura de concesionare, însă atunci decizia a fost luată înainte de a se încheia perioada de depunere a ofertelor. Anularea licitaţiei și procesul în justiție amână operaţionalizarea centrului, finalizat în 2017, cu cel puţin 6 luni.

Contractul are ca scop delegarea prin concesiune a operării şi administrării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Galda de Jos, unde există o staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, depozitul conform şi instalaţiile aferente fiecăruia şi a staţiilor de transfer de la Blaj şi Tărtăria, toate construite în cadrul proiectului cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Tot în cadrul acestui contract urmează să fie operate staţia de transfer de la Abrud, staţiile de sortare de la Zlatna şi Aiud, respectiv staţia de transfer şi sortare de la Baia de Arieş. De asemenea, procedura de delegare va include şi transportul deşeurilor de la aceste staţii la CMID Galda de Jos, unde vor fi sortate, tratate mecano-biologic şi, în final, depozitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea