Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Gripa face ravagii în România: 100.000 de bolnavi şi 6 decese în 7 zile: Specialiștii spun că sezonul gripal va ţine până la Paşte. Situația în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gripa face ravagii în România: 100.000 de bolnavi şi 6 decese în 7 zile: Specialiștii spun că sezonul gripal va ţine până la Paşte. Situația în Alba

Încă şase oameni au murit în ultimele 7 zile, inclusiv un bebeluş, numărul de bolnavi de gripă și viroze respiratorii din acest sezon ajungând la 100.000. Medicii se tem că sezonul gripal s-ar putea prelungi până aproape de Paşte.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Și în Alba cazurile de gripă sunt în creștere față de săptămâna anterioară. Mai exact în perioada 8-14 ianuarie au fost înregistrate 67 de cazuri și 15 internări, potrivit ultimei raportări a DSP Alba.

Numărul de cazuri de pneumonii, în județul nostru a crescut de asemenea comparativ cu săptămâna trecută, ajungând la 604 cazuri. Raportul DSP Alba pentru perioada de referință arată o creștere cu 35,73% față de săptămâna anterioară, 82 de persoane diagnosticate cu pneumonie având nevoie de internare.

Citește și: Peste 600 de cazuri de pneumonie înregistrate în județul Alba, într-o săptămână: Crește și numărul bolnavilor cu gripă și infecții respiratorii. Câte persoane au avut nevoie de spitalizare

De asemenea, în Alba au fost înregistrate 2647 de cazuri de IACRS (Infecții acute căi respiratorii superioare), în creștere, cu 18,38 % față de săptămâna precedentă. 22 de pacienți au avut nevoie de spitalizare.

Vaccinarea antigripală rămâne prima recomandare a medicilor, şi pentru copii, şi pentru adulţi

„Gripa nu e o simplă viroză, înseamnă internări, înseamnă evoluție către terapie intensivă, poate și deces. 20% dintre pacienți au nevoie să fie internați. O să mai dureze gripa, infecțiile respiatorii. Inclusiv luna martie poate și aprilie”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist. Virusul se transmite prin aer, dar contaminarea se face și de la om la om, mai ales în spațiile închise, prin contact direct sau prin atingerea suprafețelor contaminate. Dacă acum pun mana pe locul în care cineva a tușit sau strănutat, mă contaminez și eu prin secrețiile persoanei respective. Persoana infectată este contagioasă cu 2 zile înainte de apariția primelor simptome și încă 5 zile după debutul bolii. Deci în trei zile, omul de lângă mine ar putea simți și el primele simptome de gripă.

Vaccinarea antigripală rămâne prima recomandare a medicilor, şi pentru copii, şi pentru adulţi. La apariţia primelor simptome, ar fi bine să faci un test, ca să ştii dacă ai o răceală sau ceva mai grav – gripa poate fi tratată mai eficient cu antivirale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea