Rămâi conectat

Ştirea zilei

GREVA generală din România: Profesorii NU vor încheia mediile elevilor, anunță președintele FSLI

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

GREVA generală din România: Profesorii NU vor încheia mediile elevilor, anunță președintele FSLI

Greva generală a profesorilor din România continuă să amenințe multe aspecte din viața elevilor.

„Nu avem niciun element care să ne determine să credem că greva poate fi oprită”, a declarat pentru Edupdu.ro Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI).

Citește și: GREVĂ GENERALĂ în toate școlile din România: Ce sunt comitetele de grevă din fiecare unitate de învățământ și ce atribuții au

În acest context, profesorii nu vor încheia mediile elevilor, în anul școlar 2022-2023, după cum a spus liderul sindical: „Probabil le va încheia altcineva, nu știu.”

Până la ora publicării acestui articol, sindicatele nu au primit de la Guvern vreo invitație pentru următoarea perioadă la o nouă repriză de negocieri.

Declarațiile vin în situația în care premierul Ciucă încă nu a invitat sindicatele profesorilor la discuții, având în vedere că de luni a început greva generală din școli și grădinițe. Peste 200.000 de angajați din Educație participă la greva generală.

CITEȘTE ȘI: GREVĂ învătământ: Ce revendicări și ce salarii cer profesorii pentru a se întoarce la cursuri

Întrebat cum interpretează faptul că sindicatele n-am fost chemate la discuții de către premierul Ciucă, Simion Hăncescu a spus că „nu va fi nicio soluție pentru noi” și Guvernul „va refuza să acorde ceva.”

„Din declarația dată de premier astăzi reiese foarte clar că nu sunt dispuși să ofere ceva. A spus că asta este situația, nu avem”, a precizat liderul sindical.

La întâlnirea de săptămâna trecută, acesta a menționat că sindicatele au primit invitația premierului după ce a fost postat anunțul pe pagina de Facebook: „Cum s-a întâmplat și în trecut, premierul a postat pe Facebook și, după o oră, am fost sunați.”

Informații de context

Pentru că nu mai există cele două semestre, mediile disciplinelor se încheie la final de an, în iunie 2023, prin media aritmetică a notelor obținute pe parcursul perioadelor de învățare.

La o materie, un elev trebuie să aibă minimum N+3 note. Adică profesorul va pune cu cel puțin 3 note mai mult decât numărul de ore pe săptămână la acea materie, la clasă.

Iată ce prevede Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, la articolul 109, alineatul 1: “La fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, calculată prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. La o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului”.

Media generală anuală este calculată conform articolului 109, alineatul 4 din Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) 2022.

“Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, prin rotunjire, a mediilor anuale de la toate disciplinele/modulele și de la purtare”, se arată în actul normativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Izvorul Tămăduirii 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia: Credincioșii au participat la slujba pentru sfințirea Aghiasmei Mici Zeci de credincioși ortodocși au fost prezenți vineri, 10 mai 2024, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, de Izvorul Tămăduirii, pentru a asculta slujba de sfinţire a apei şi pentru a lua cu ei Aghiasma Mică. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea