Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Greșeala pe care o fac toți șoferii pe timp de iarnă și poate costa scump: Semnalul de alarmă tras de Titi Aur

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Greșeala pe care o fac toți șoferii pe timp de iarnă și poate costa scump: Semnalul de alarmă tras de Titi Aur

În condițiile în care în România temperaturile au scăzut sub zero grade, șoferii trebuie să fie atenți la modul în care pornesc și conduc mașina. Titi Aur, pilot de raliuri român și expert în conducere defensivă, avertizează asupra unei greșeli frecvente pe care o comit mulți șoferi în momentul pornirii mașinii la rece.

„Cea mai dăunătoare mișcare pe care o puteți face cu mașina la rece este să o lăsați să meargă la relanti. În acest fel, motorul va funcționa la temperaturi scăzute, ceea ce poate duce la uzura prematură a acestuia”, a declarat Titi Aur pentru DCNews.

Potrivit expertului auto, atât solicitarea motorului la rece, cât și lăsarea acestuia să funcționeze la relanti pentru încălzire, pot avea efecte adverse. Dacă motorul este solicitat imediat, se poate uza mai rapid, în timp ce lăsarea sa să funcționeze la relanti duce la o perioadă mai lungă de funcționare la rece, ceea ce poate crește uzura.

În ciuda lipsei unei concluzii clare din partea inginerilor în această privință, Titi Aur recomandă pornirea mașinii fără a o suprasolicita și fără a o duce la limită. Astfel, motorul se va încălzi mai rapid, iar perioada de mers la rece va fi mai mică decât în cazul în care motorul funcționează la relanti.

Pe lângă sfaturile referitoare la momentul potrivit pentru a porni mașina în condiții de frig, Titi Aur a oferit și alte recomandări utile pentru această perioadă, cum ar fi:

  • utilizarea unui ulei de motor adecvat pentru iarnă;
  • verificarea stării bateriei;
  • utilizarea unui antigel corespunzător;
  • evitarea accesoriilor inutile înainte de pornire.

În cazul unor probleme persistente cu pornirea în condiții de frig, expertul auto recomandă consultarea unui mecanic pentru o verificare detaliată a sistemului de pornire și a bateriei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta ALBĂ din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare, în aceste zile, de la Înviere și până la Duminica Tomei, Raiul este deschis. Sâmbăta Luminată, zi cu mare însemnătate pentru creştinii ortodocşi. În Sâmbăta Luminată credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea