Greco-catolicii din Cugir vor să recupereze stema şi steagul din 1948

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Recent, la Cugir a avut loc şedinţa comună a Asociaţiei Generale Române Unite (AGRU) şi Asociaţiei Tineretului Român Unit (ASTRU) Cugir, care a debutat cu rugăciunea rostită împreună cu pr. Viorel Codrea. Cu acest prilej, AGRU Cugir şi-a desemnat 3 purtători de cuvânt: Ioana Codrea – preşedintele AGRU Cugir, Iulia Albu şi Florin Calica.
Părintele Viorel Codrea a propus recuperarea siglei existente înainte de 1948 printr-o cercetare arhivistică şi populară, precum şi a steagului AGRU, care se află în Biserica „Sfânta Treime”, urmând să se trimită o adresă din partea AGRU Cugir către Parohia Ortodoxă Cugir III, respectiv adresată părintelui Dumitrean Pintea, Consiliului Parohial şi Adunării Generale Parohiale pentru a se recupera steagul AGRU. În cazul în care nu se va găsi sigla veche, se va trece la elaborarea unei sigle noi şi se va înfiinţa un sediu separat de ASTRU.
De asemenea, din dorinţa PS Alexandru Mesian, se va reînfiinţa Reuniunea Mariană Cugir, la momentul festiv urmând să fie invitat pr. Ioan Chişărău, responsabilul eparhial pentru Reuniunea Mariană. Spre finalul şedinţei s-a stabilit calendarul reculegerilor spirituale ce vor avea loc de trei ori pe an astfel: 3 zile în postul Paştelui, o zi în cadrul Zilelor Acţiunii Catolice şi 3 zile în postul Crăciunului. Membrii AGRU Cugir se vor implica, alături de ASTRU, la organizarea taberei de vară, a campusului estival.
Robert GHERGU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei