Rămâi conectat

Ştirea zilei

Graţiat în comunism pentru tentativă de omor, un bărbat din Alba a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru o faptă identică, în 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Graţiat în comunism pentru tentativă de omor, un bărbat din Alba a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru o faptă identică, în 2020

Un bărbat de 60 de ani din localitatea Aiudul de Sus, municipiul Aiud a fost condamnat la închisoare în regim de detenţie pentru tentativă de omor calificat. Acesta a primit pedeapsa finală de 8 ani şi 2 luni de închisoare cu executare.

Fapta s-a petrecut în 21 februarie 2020, iar incuplatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în vremea regimului comunist, bărbatul, a mai comis o tentativă de omor, dar nu şi-a executat toată pedeapsa deoarece a primit o graţiere şi a ieşit mai devreme din închisoare. Dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în 3 aprilie iar o primă hotărâre a fost pronunţată în 15 decembrie.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, la data de 22 februarie 2020, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 60 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

”În fapt, s-a reţinut că, la data de 21 februarie 2020, în jurul orelor 21:10, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice într-un local din localitatea Aiudul de Sus, judeţul Alba, inculpatul a lovit un bărbat cu un briceag în zona inimii, cauzându-i o plagă înjunghiată precordială, care necesită un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii Parchetului.

A.V. a primit 7 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor calificat, 6 luni pentru portul fără drept de obiecte periculoase şi tot 6 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 8 ani 2 luni după gratii.

”(…) Deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 22.02.2020, la zi. Dispune confiscarea unui cuţit tip briceag, cu lungimea de 19,5 cm, având lama de 85 mm lungime şi 20 mm lăţime şi mâner cu plăsele din textolit de culoare neagră, în lungime de 11 cm, aflat la Camera de Corpuri Delicte de la grefa Tribunalului Alba. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR”, se precizează în minuta hotărârii Tribunalului Alba. Inculpatul poate face contestaţie la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| S-a deschis patinoarul din Alba Iulia 2023: Zeci de tineri, la distracție pe gheață de Sfântul Andrei

Ziarul Unirea

Publicat

în

S-a deschis patinoarul din Alba Iulia 2023: Zeci de tineri, la distracție pe gheață de Sfântul Andrei

Deschiderea patinoarului a fost așteptată cu nerăbdare de iubitorii acestui sport și joi in jurul pranzului, zeci de tineri se dădeau cu patinele, profitând de vremea rece si propice acestui sport de iarnă.

Această atracție aduce un strop de magie iernii și oferă o oportunitate minunată pentru comunitate să se bucure de bucuriile sezonului festiv.

Patinoarul va funcționa zilnic începând cu ora 12 și până la ora 21, oferind astfel tuturor posibilitatea de a se bucura de activitatea de patinaj pe gheață. Ultima intrare pe patinoar va fi la ora 20, permițând vizitatorilor să se bucure pe deplin de această experiență feerică.

Cu tarife accesibile, patinoarul devine o destinație atrăgătoare pentru toate categoriile de vârstă. Iată lista de prețuri:

Intrare: 20 de lei

Închirierea patinelor: 15 lei – Cei care nu dețin propriile patine pot închiria pentru a se alătura distracției

Citește și:  Târg de Crăciun 2023, la Alba Iulia: Când va avea loc marea deschidere și aprinderea iluminatului festiv

Închiriere dulăpior în vestiar: 5 lei – Pentru siguranța și confortul vizitatorilor, există opțiunea de a închiria un dulăpior în vestiar pentru obiecte personale

Ursuleț ajutător pentru copii: 20 de lei – Un ursuleț ajutător este disponibil pentru cei mici care doresc să învețe să patineze într-un mod distractiv și sigur.

Patinoarul va fi deschis în perioada 1 decembrie 2023 până la 7 ianuarie 2024, oferind astfel o oportunitate extinsă pentru toți cei dornici să se bucure de frumusețea iernii și a sărbătorilor de Crăciun într-un cadru magic.

Deschiderea patinoarului din cadrul târgului de Crăciun aduce oamenii împreună într-un spirit de bucurie și veselie. Fie că sunteți un patinator experimentat sau doar începeți să vă familiarizați cu patinajul, această atracție oferă o experiență captivantă pentru întreaga familie și prieteni. Asigurând un program extins și tarife accesibile, Alba Iulia devine cu adevărat locul perfect pentru a crea amintiri speciale în această perioadă festivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare