Rămâi conectat

Ştirea zilei

Graţiat în comunism pentru tentativă de omor, un bărbat din Alba a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru o faptă identică, în 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Graţiat în comunism pentru tentativă de omor, un bărbat din Alba a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru o faptă identică, în 2020

Un bărbat de 60 de ani din localitatea Aiudul de Sus, municipiul Aiud a fost condamnat la închisoare în regim de detenţie pentru tentativă de omor calificat. Acesta a primit pedeapsa finală de 8 ani şi 2 luni de închisoare cu executare.

Fapta s-a petrecut în 21 februarie 2020, iar incuplatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în vremea regimului comunist, bărbatul, a mai comis o tentativă de omor, dar nu şi-a executat toată pedeapsa deoarece a primit o graţiere şi a ieşit mai devreme din închisoare. Dosarul în care bărbatul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în 3 aprilie iar o primă hotărâre a fost pronunţată în 15 decembrie.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, la data de 22 februarie 2020, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 60 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor, portul fără drept de obiecte periculoase şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

”În fapt, s-a reţinut că, la data de 21 februarie 2020, în jurul orelor 21:10, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice într-un local din localitatea Aiudul de Sus, judeţul Alba, inculpatul a lovit un bărbat cu un briceag în zona inimii, cauzându-i o plagă înjunghiată precordială, care necesită un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii Parchetului.

A.V. a primit 7 ani şi 6 luni pentru tentativă de omor calificat, 6 luni pentru portul fără drept de obiecte periculoase şi tot 6 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 8 ani 2 luni după gratii.

”(…) Deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 22.02.2020, la zi. Dispune confiscarea unui cuţit tip briceag, cu lungimea de 19,5 cm, având lama de 85 mm lungime şi 20 mm lăţime şi mâner cu plăsele din textolit de culoare neagră, în lungime de 11 cm, aflat la Camera de Corpuri Delicte de la grefa Tribunalului Alba. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat şi dispune comunicarea hotărârii în acest sens la IGPR”, se precizează în minuta hotărârii Tribunalului Alba. Inculpatul poate face contestaţie la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea