Rămâi conectat

Sport

Gloria Bistrița – CS Ocna Mureș 2-0 (0-0) | Ocnamureșenii, învinşi la Bistriţa

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prima din trei deplasări consecutive, la Bistrița, CS Ocna Mureș a fost învinsă cu 2-0 (0-0) de Gloria Bistriţa-Năsăud.

„Soda dragă” a pierdut, după o serie de 3 rezultate pozitive (7 puncte), în faţa unui adversar incomod, care în partea a doua a jocului şi-a dovedit pragmatismul şi, în plus, a pus continuu presiune pe brigada de arbitri. Gloria are maximum de puncte pe teren propriu, dovedindu-se iar valabilitatea proverbului „cine nu are bătrâni să își cumpere” („veteranii” Curtuiuș și Stoianof au împreună 13 reușite și au marcat ambii în ultimele 3 etape)

*Romeo Arinar: „Nu ne-am mulțumit cu 0-0”

Nu ne-am mulțumit cu 0-0 și am pierdut cu 2-0. Momentul cheie al jocului a fost la ocazia lui Ceaca, apărată de Ivan, pentru ca imediat să se deschidă scorul pe contraatac. Am vrut mai mult și nu ne-am ales cu nimic, asta și pe fondul schimbării manierei de arbitraj în actul secund„, a comentat secundul Romeo Arinar, ce l-a substituit pe antrenorul Paul Ciucă.

Mitanul inaugural de pe stadionul „Jean Pădureanu” a propus un joc pe contre, cu acţiune la ambele porţi. După două goluri anulate pe motiv de ofsaid gazdelor (Stoianof – 15 şi Curtuiuş – 17), la celelalte buturi, Frenţiu a şutat milimetric pe lângă bară (20).

În minutul 36, portarul gazdelor, Ivan, a văzut galben pentru o intervenţie cu mâna în afara careului. Lovitura liberă dictată a rămas fără rezultat pe tabelă şi astfel s-a intrat la vestiare, pentru pauza dintre cele două reprize, cu scor alb.

Ocnamureşenii au început decişi repriza secundă, însă experienţa superioară a câtorva dintre jucătorii gazdelor avea să încline balanţa în favoarea lor. Reluarea lui Ceaca, după o centrare a lui Frenţiu, i-a pus mari probleme portarului Ivan (52). Zece minute mai târziu, Haiduc a lovit mingea cu capul după un corner executat de Frenţiu, ratând de puţin ţinta. Ceaca a fost aproape de gol în minutul 72, când doar bara l-a salvat pe portarul gazdelor la un şut al „vârfului” ocnamureşenilor.

Cum în fotbal ocaziile se răzbună, golul a picat în poarta vizitatorilor. Experimentatul Stoianof a preluat pe piept şi l-a învins pe E. Mihai cu un şut din voleu din interiorul careului (1-0, 73). În minutul 84, deşi s-a împiedicat spre finalul unei acţiuni solitare, nou-intratul Gal a reuşit să-i paseze lui Curtuiuş, care l-a învins pe E. Mihail cu un şut din afara careului, pentru 2-0.

„Soda dragă” putea reduce din handicap în minutul 90+1, când, după o centrare a lui Creţ, Ov. Truţă a trimis milimetric pe lângă din interiorul careului mic. De notat că partida a fost prelungită cu 9 minute după ce pe parcursul celei de-a doua reprize jocul a fost întrerupt pentru înlocuirea unui fanion de la colţul terenului, ce s-a făcut bucăţi.

Gloria: Ivan – Milandru, Meșter, Vărărean, A. Dicu – Chirlejan, Sulici, Stoianof, Joca – Curtuiuș /cpt., Enescu; rezerve S. Mureşan, Patca, Gal, Runcan, Trifan, Cr. Mihali, Mitruscsak, A. Damian, Nalaţi. Antrenor Dănuț Matei.

CS Ocna Mureş: Ed. Mihai – Pintilie (67, Neşan), Haiduc, Cioplântă, Al. Kiraly – D. Lupşan – Căt. Creț, Frențiu (86, Casian), Socaci/ cpt., Cioară (67, Guţ) – Ceaca (86, Ov. Truţă). Pe bancă: An. Anghel, Hetea, Cl. Marcu, Coltor. Antrenor Paul Ciucă – principal, Romeo Arinar – secund

Cartonaşe galbene: Meşter (25), Ivan (36) Gal (77) / Pintilie (23), Cioară (58), Frenţiu (59)

Arbitri S. Iftode (Fălticeni), D. Hrișcu (Vorovești), Al. Blănariu (Fălticeni) Observatori I. Teodor (Tg. Mureș), M. Nedeșan (Țaga)

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea