Rămâi conectat

Sport

Gicu Grozav convocat la naţională pentru dubla cu Andorra şi Estonia. Lotul României, format din 23 de jucători

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor Piţurcă a convocat 23 de jucători pentru ultimele două dispute din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal, Brazilia 2014. Gicu Grozav a intrat din nou în atenţia selecţionerului, acesta nefiind convocat la ultimele două partide împotriva Ungariei şi Turciei, deşi a fost protagonistul meciului din toamna trecută de la Istanbul.

Transferat la Terek Groznîi pentru suma de 2,5 milioane de euro, Gicu Grozav poate juca alături de naţionala României în ultima încercare de a prinde barajul de calificare. Chiar dacă nu este titular la actuala echipă, Gicu a arătat o formă bună de joc în ultimul timp, acesta fiind golgheterul „lupilor galbeni”, în actuala stagiune de Europa League, cu 6 reuşite în 5 partide.  

Pe scurt, şansa României de a prinde barajul este ca Olanda să obţină măcar un punct atât cu Ungaria, cât şi cu Turcia, iar noi să obţinem victorii concludente cu Andorra şi Estonia, care să ne poziţioneze mai bine în clasamentul golaverajului.

România va întâlni Andorra în deplasare în 11 octombrie de la ora 21.30, iar în 15 octombrie, prima reprezentativă va primi vizita Estoniei, în ultimul meci din preliminarii, care se va desfăşura la ora 21.00.

Celelalte meciuri din grupa D:

11 octombrie: Olanda – Ungaria, Estonia – Turcia
15 octombrie: Ungaria – Andorra, Turcia – Olanda.

Clasament:

1 Olanda 22 puncte
2 Ungaria 14
3 Turcia 13 (+7)
4 Romania 13 (+1)
5 Estonia 7
6 Andorra 0.

Lotul României

Portari: Lobonţ (AS Roma), Tătăruşanu (Steaua), Bălgrădean (Dinamo)

Fundaşi: Măţel (Astra), Luchin (Dinamo), Chiricheş (Tottenham), D. Goian (Asteras Tripolis), Găman (Astra), Gardoş, Latovlevici (ambii Steaua), Raţ (West Ham)

Mijlocaşi: Torje (Espanyol), C. Lazăr (PAOK), Bourceanu (Steaua), Hoban (Petrolul), D. Grigore (Dinamo), Al. Maxim (VfB Stuttgart), Cr. Tănase (Steaua)

Atacanţi: B. Stancu (Genclerbirligi), G. Bucur (Kuban), Grozav (Terek Groznîi), Marica (Getafe), Keşeru (Bastia)

Celălalt albaiulian, Nicuşor Stanciu nu va participa la meciurile naţionalei de tineret.

Naţionala de tineret a României nu mai are nicio şansă de calificare, iar stelistul Nicuşor Stanciu a preferat să meargă cu echipa de club în Turcia.

Antrenorul de la tineret, Bogdan Stelea a explicat însă că nu a vrut să-l mai cheme la lot, după ce oficialii Stelei au spus că jucătorii preferă să se antreneze cu echipa de club.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea