Ghid privind redirecţionarea impozitului de 2 la sută
* Cine poate beneficia de redirecţionarea impozitului?
Redirecţionarea impozitului se poate face numai pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii: asociaţii, fundaţii, organizaţii sindicale, patronate, partide politice, asociaţii de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariaţilor, inclusiv pentru cultele religioase recunoscute.
* Ce condiţii trebuie să îndeplinească aceste entităţi?
Potrivit legilor proprii de organizare şi funcţionare, aceste entităţi trebuie să desfăşoare activităţi nonprofit, iar sumele primite trebuie folosite în acest scop.
* Impozitul poate fi redirecţionat doar către o singură entitate sau unitate de cult.
* Cine decide redirecţionarea impozitului?
Redirecţionarea este opţiunea exclusivă a contribuabilului.
* Opţiunea se face prin completarea: Formularului 230 “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ”, pentru cei care au obţinut venituri din salarii şi asimilate salariilor; Formularului 200 “Declaraţie privind veniturile realizate” pentru celelalte categorii de contribuabili.
* Cum se completează formularele?
Completarea cererilor se va face înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele cerute şi, în special, datele de identificare ale entităţilor beneficiare.
* Unde, cum şi până când?
Opţiunile vor fi făcute, personal, la unităţile fiscale teritoriale unde îşi au domiciliul solicitanţii sau prin poştă, până la data de 15 mai 2011. (A.D.T.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Economie
Comunicat de presă Scopul proiectului: sporirea competitivitatii domeniului lucrariilor de demolare, combinand inovatiile tehnologice cu expertiza tehnica pentru a asigura un grad inalt de satisfactie in randul clientilor. Beneficiar: SUN AQUA SRL Perioada de implementare: 30.04.2025-30.04.2027 Valoarea totală a proiectului (Lei) : 9.813.836,17 Valoarea cofinanțării UE (lei) : 4.979.509,77 Rezumat proiect și activități: Societatea Sun […]
COMUNICAT DE PRESĂ începere proiect – Înființarea unei capacități de producție a energiei electrice din sursa solară pentru acoperirea consumului propriu în com. Bucerdea Grânoasă, jud. Alba
Comunicat de presă Comuna Bucerdea Grânoasă, cu sediul în Comuna Bucerdea Grânoasă, Str. Ioan Marinescu, Nr. 82, Jud. Alba, anunță lansarea procesului de implementare a proiectului cu titlul „Înființarea unei capacități de producție a energiei electrice din sursa solară pentru acoperirea consumului propriu în comuna Bucerdea Grânoasă, Județul Alba”, în cadrul Fondului pentru Modernizare/Programul-cheie 1: […]
Comunicat de presă pentru începerea proiectului – „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic”
Comunicat de presă Comunicat de presă pentru începerea proiectului Denumirea proiectului: „Producerea de energie electrică din surse regenerabile pentru autoconsum la nivelul Municipiului Blaj prin intermediul unui parc fotovoltaic” Valoarea totală a proiectului: 6.429.513,58 lei cu TVA Valoarea finanțată prin Fondul pentru Modernizare: 5.850.741,92 lei cu TVA Valoarea contribuției proprii: 578.771,66 lei cu TVA Numele […]