Economie
Ghid privind redirecţionarea impozitului de 2 la sută
* Cine poate beneficia de redirecţionarea impozitului?
Redirecţionarea impozitului se poate face numai pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii: asociaţii, fundaţii, organizaţii sindicale, patronate, partide politice, asociaţii de proprietari, case de ajutor reciproc ale salariaţilor, inclusiv pentru cultele religioase recunoscute.
* Ce condiţii trebuie să îndeplinească aceste entităţi?
Potrivit legilor proprii de organizare şi funcţionare, aceste entităţi trebuie să desfăşoare activităţi nonprofit, iar sumele primite trebuie folosite în acest scop.
* Impozitul poate fi redirecţionat doar către o singură entitate sau unitate de cult.
* Cine decide redirecţionarea impozitului?
Redirecţionarea este opţiunea exclusivă a contribuabilului.
* Opţiunea se face prin completarea: Formularului 230 “Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ”, pentru cei care au obţinut venituri din salarii şi asimilate salariilor; Formularului 200 “Declaraţie privind veniturile realizate” pentru celelalte categorii de contribuabili.
* Cum se completează formularele?
Completarea cererilor se va face înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, datele cerute şi, în special, datele de identificare ale entităţilor beneficiare.
* Unde, cum şi până când?
Opţiunile vor fi făcute, personal, la unităţile fiscale teritoriale unde îşi au domiciliul solicitanţii sau prin poştă, până la data de 15 mai 2011. (A.D.T.)
Economie
Comunicat PNRR: U.A.T. Comuna Ceru Băcăinți anunță începerea proiectului „Reabilitare moderată a sediului primăriei comunei Ceru-Băcăinți, județul Alba”
Comunicat de presă
U.A.T. Comuna Ceru Băcăinți anunță începerea proiectului cu titlul: „Reabilitare moderată a sediului primăriei comunei Ceru-Băcăinți, județul Alba”, contract de finanțare nr. 3479/11.01.2023, cod C10-I3-1112.
Proiectul este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fiind finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 10 – Fondul Local – I.3 – Reabilitare moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți furnizarea de servicii publice de către unitățile administrativ-teritoriale.
Perioada de implementare a proiectului este de 25 de luni.
Dată începere: 22.02.2023
Dată finalizare: 22.03.2025
Obiectivul general al proiectului este reabilitarea moderată a clădirii administrative a Comunei Ceru Băcăinți.
Valoarea totală a proiectului: 649.155,08 lei (TVA inclus), din care:
Cheltuieli eligibile: 502.617,52 lei (TVA inclus), din care
422.367,66 lei (fără TVA) și 80.249,86 lei TVA aferent cheltuielilor eligibile.
Cheltuieli neeligibile: 146.537,56 lei (TVA inclus), din care
123.902,89 lei (fără TVA) și 22.634,67 lei TVA aferent cheltuielilor neeligibile.
Persoană de contact: Primar Trif Ioan
e-mail: [email protected]
telefon: 0258700840
Economie
Anunț de presă finalizare proiect – „Diversificarea activității societății prin achiziția de echipamente performante în cadrul PANTERA DENT SRL”
Anunț de presă finalizare proiect
Proiectul “Diversificarea activității societății prin achiziția de echipamente performante în cadrul PANTERA DENT SRL”, cod MySMIS 134378, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – 2.1A Microintreprinderi este implementat de către S.C. PANTERA DENT S.R.L. și are o valoare totală de 1.194.162,49 lei, din care 950.339,50 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, Organism Intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.
Obiectivul proiectului urmărește creșterea capacității de producție în domeniul producției de dinții artificiali, menită să asigure creșterea competitivității și notorietății la nivel local și regional al companiei PANTERA DENT SRL, prin creșterea calității și performanței în aceste domenii, intensificarea colaborării pe bază de parteneriate pe linia de tratamente stomatologice pe plan local și regional, atragerea de personal competitiv și dezvoltarea calității vieții .
Scopul proiectului a constat în crearea unui centru de excelență în domeniul productiei de dinții artificiali, unic la nivel local/regional, cu o infrastructură și echipamente la un înalt grad competitiv pe plan regional, menit să contribuie la reducerea decalajelor existente între regiunea Centru și alte regiuni ale țării. Datorită implementării proiectului societatea a fost dotată cu echipamente moderne, de top, instrumente avansate și care beneficiază de personal calificat, cu expertiză în utilizarea infrastructurii.
Impactul proiectului la nivelul localității, respectiv al regiunii Centru a constat în: crearea unei infrastructuri de producție, prin dotarea cu echipamente de înaltă tehnologie, competitive pe plan regional, menținerea pe perioada de durabilitate a proiectului a unui numar de 5 locuri de munca, crearea unui portofoliu de produse de min. 150/an (față de media de 95/an în prezent) din care contractate noi de min.20 produse/an.
Date de contact beneficiar:
Sat Cricău, Comuna Cricău, nr. 294, județul Alba, cod poștal 517265, România
Tel. +40 744 753 721
E-mail: [email protected]
Economie
Comunicat PNRR – anunț începere proiect „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr” Lunca Mureșului, județul Alba”
Comunicat de presă
Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr” Lunca Mureșului, județul Alba”, cod proiect F-PNRR-Dotări-2023-2196, finanțat în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență, prin Pilonul VI. Politici pentru noua generație\Componenta C15: Educație\Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior\Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare., este implementat de către UAT Comuna Lunca Mureșului, în calitate de beneficiar, și are o valoare nerambursabilă de 1.064.626,77 lei.
Obiectivul general al proiectului este acela de a asigura un proces educațional de calitate, modern și incluziv pentru elevii Școlii Gimnaziale „Simion Lazăr” Lunca Mureșului, prin dotarea cu echipamente digitale, mobilier și materiale didactice.
Principalele rezultate așteptate se referă la dotarea cu echipamente digitale, materiale didactice și mobilier: a unui laborator de informatică, a 16 săli de clasă (nivel învățământ: preșcolar, primar, gimnazial), a unui laborator multidisciplinar (fizică, chimie, biologie) și 2 cabinete școlare (un cabinet psihopedagogic și un cabinet de matematică).
Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 03.08.2023 – 31.12.2024.
Date de contact beneficiar:
Comuna Lunca Mureșului,
Localitatea Lunca Mureșului, Nr. 303, Jud. Alba
Tel. 0258-878.121, E-mail: [email protected]
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
1 octombrie, zi de sărbătoare: Creștinii prăznuiesc Acoperământul Maicii Domnului
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
Obiceiuri și superstiții în luna OCTOMBRIE. De ce 1 octombrie e sărbătoarea femeilor şi cum atragi norocul în dragoste
-
Actualitateacum 6 ore
Avem cu ce ne mândri: România, pe locul 2 în UE la episoadele de băut intens
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
1 octombrie 2023| Tropote în Țara Vinului ediția cu numărul XX, la Poligonul de la Micești! Muzică populară, competiții strânse și alte surprize îi așteaptă pe vizitatori
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice
-
Ştirea zileiacum 11 ore
FOTO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, lângă localitatea Cristian: Mașini din Alba, implicate într-un carambol