Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Gheorghe Rotar: Bugetul Blajului orientat şi în acest an spre investiţii

Publicat

în

Consiliul Local Blaj a aprobat la începutul acestui an bugetul pentru anul 2012 în aceeaşi modalitate ca şi în anii precedenţi, aleşii locali din toate cele patru formaţiuni politice reprezentate în legislativul local votând în unanimitate pentru proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Gheorghe Rotar.
„Avem deja experienţa ultimilor ani, când am reuşit să planificăm veniturile la acelaşi nivel cu cele realizate, astfel că ne mândrim cu un buget extrem de echilibrat şi articulat pe necesităţile anului 2012”, spune primarul Gheorghe Rotar.
Ţinând cont de execuţia bugetară pe anul 2011, bugetul total propus pentru anul 2012 este de 26 de milioane de lei. Cel mai important indicator este cel al veniturilor proprii. Impozitele şi taxele pe proprietate, cotele defalcate din impozitul pe venit dar şi alte impozite şi taxe prognozate a fi încasate la nivel local însumează suma de 12,6 milioane de lei. La capitolul cheltuieli, sumele cele mai mari vor merge către investiţii, respectiv un procent de 46 la sută. Lista investiţiilor aprobată în aceeaşi şedinţă prevede continuarea unor lucrări începute anul trecut dar şi iniţierea unor noi proiecte investiţionale de diverse dimensiuni. Investiţiile pe care municipalitatea le planifică pentru anul 2012 vor face din Blaj, la finalul anului, un oraş cu străzi 100% asfaltate şi reabilitate. Nici localităţile componente nu vor fi uitate, atât la Tiur cât şi la Petrisat urmând să fie modernizate alte 6 străzi.
Un procent important din buget va fi canalizat în oferirea de condiţii şi mai bune decât în prezent pentru copiii blăjenilor. Astfel, vor fi efectuate reparaţii curente la Grupul Şcolar „Ştefan Manciulea”, iar la Şcoala „I.M. Moldovan” va fi montată o instalaţie modernă de încălzire. Nu mai puţin de 2 noi terenuri de sport cu suprafaţă sintetică vor fi amenajate la Grupul Şcolar „Timotei Cipariu” şi la Şcoala „Simion Bărnuţiu” Tiur.
Anul acesta se vor demara lucrările la un proiect amplu de reamenajare a curţii interioare de la Colegiul Naţional „I.M. Clain”, proiect care, pe fondul complexităţii sale, se va derula pe o durată de 3 ani de zile.
Din cauza lipsei de finanţări de la bugetul central, autorităţile locale au decis să se implice şi în continuarea lucrărilor la grădiniţa de pe Câmpia Libertăţii. Şcolarii din Petrisat vor beneficia, la rândul lor, de o şcoală modernizată, iar elevii de la Şcoala „Toma Cocişiu” vor beneficia de mult dorita sală de sport proprie în zona complexului sportiv de la CSŞ Blaj, în clădirea fostei popicării. Tot pentru copii, administraţia publică locală intenţionează amenajarea a încă 3 locuri de joacă în incinta Câmpiei Libertăţii, la grădiniţa de pe strada Eroilor şi în Petrisat.
La capitolul parcuri şi grădini publice, edilii îşi propun, pe lângă întreţinerea celor existente, să înfiinţeze alte două parcuri: unul cu finalizare anul viitor, în fosta curte a Grupului Şcolar „Timotei Cipariu” şi celălalt, în cartierul Berc, cu finalizarea lucrărilor programată pentru anul acesta.
Anul 2012 nu va însemna nici o modificare la nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice, singurele modificări intervenind în cazul trecerii străzilor de la o categorie de impozitare inferioară la una superioară. „Blăjenii trebuie să se aştepte ca în câţiva ani să aibă un oraş de categoria A. Odată finalizate şi lucrările de canalizare, avem toate şansele ca majoritatea străzilor să intre în categoria A, având toate utilităţile posibile”, a mai adăugat primarul Gheorghe Rotar.
La capitolul cheltuieli mai trebuie subliniat faptul că salariile personalului din aparatul primăriei nu depăşesc 30 la sută din veniturile proprii, iar cheltuielile materiale sunt sub 1 la sută. În continuare, deşi legea îi permite să aibă nu mai puţin de 145 de angajaţi, Primăria Blaj funcţionează cu doar 67 de salariaţi, adică mai puţin de jumătate, mai precis 46 la sută, tot pentru a face economii la bugetul local. Aşadar, unde Puterea şi Opoziţia unui oraş se gândesc la binele cetăţenilor săi, atunci bunăstarea comunităţii bate la uşă!

Robert GHERGU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

INFORMARE| Amendament la documentul de Ofertă Publică de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud aprobat prin decizia A.S.F nr. 634 din data de 25.05.2022

Publicat

în

APROBAREA AMENDAMENTULUI  NU ARE VALOARE DE GARANŢIE ŞI NICI NU REPREZINTĂ O ALTĂ FORMĂ DE APRECIERE A A.S.F. CU PRIVIRE LA OPORTUNITATEA, AVANTAJELE SAU DEZAVANTAJELE, PROFITUL ORI RISCURILE PE CARE LE-AR PUTEA PREZENTA TRANZACŢIILE DE ÎNCHEIAT PRIN ACCEPTAREA OFERTEI PUBLICE OBIECT AL DECIZIEI DE APROBARE. DECIZIA DE APROBARE CERTIFICĂ NUMAI REGULARITATEA DOCUMENTULUI DE OFERTĂ ÎN PRIVINŢA EXIGENŢELOR LEGII ŞI ALE NORMELOR ADOPTATE ÎN APLICAREA ACESTEIA.

Preambul

Principalul scop al acestui document este să furnizeze date actualizate în legătură cu unele informații prezentate în Documentul de Ofertă și trebuie citit doar împreună cu Documentul de Ofertă și în contextul Ofertei descrise în Documentul de Ofertă. Ofertanții și/sau intermediarul nu au actualizat nicio altă informație  decât cea prezentată în cuprinsul acestui amendament, celelalte informații prezentate în documentul de ofertă fiind corecte și complete la data Documentului de ofertă. Astfel, nici ofertanții și nici Intermediarul nu își asumă nicio responsabilitate privind acuratețea și caracterul complet al informațiilor prezentate în documentul de Ofertă, cu excepția datelor prezentate în acest amendament, la o dată ulterioară datei Documentului de ofertă.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Publicarea Amendamentului

Prezentul Amendament este pus la dispoziția investitorilor după aprobarea sa de către A.S.F. prin publicarea unui anunț conform aceleiași proceduri utilizate pentru publicarea Documentului de Ofertă.

Amendamentul la Ofertă va fi disponibil în același mod în care este și Documentul de Ofertă astfel:

  1. În format electronic de pe website-ul Intermediarului GOLDRING SA (goldring.ro) și al Bursei de Valori București (www.bvb.ro) .
  2. pe suport de hârtie, la cererea investitorilor adresată GOLDRING SA la sediul acesteia (Tg. Mureș, str. Tudor Vladimirescu nr. 56A, jud. Mureș).

Ofertanții au convenit la modificarea Documentului de ofertă după cum urmează:

Paragraful de la punctul 6: „Impetum Investmens S.A. va achiziționa cu prioritate în cadrul Ofertei un număr maxim de 1.822.122 acțiuni, Anodin Assets S.A. va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, Ges-Green Energy Specialists SRL  va achiziționa un număr de 5.225.000 acțiuni, restul de 5.227.560 acțiuni vor fi achiziționate de Acord Construct ALT S.R.L.”

se modifică astfel:

Ofertanții vor achiziționa cu prioritate în următoarea ordine precum și în limitele maxime precizate, în funcție de numărul de acțiuni ce vor fi subscrise în cadrul ofertei, după cum urmează:

  • Impetum Investmens S.A. – 5.236.819 acțiuni,
  • Anodin Assets S.A. – 4.087.620 acțiuni,
  • Ges-Green Energy Specialists SRL – 4.087.620 acțiuni și
  • Acord Construct ALT S.R.L – 4.087.623 acțiuni”

Potrivit prevederilor art. 28 (3) din Legea nr. 24/2017, ale art. 54 (4) din Regulamentul 5/2018 și ale Documentului de Ofertă,  investitorii care au acceptat să subscrie în oferta publică de cumpărare înaintea publicării amendamentului pot să îşi retragă acceptul în termen de două zile lucrătoare de la publicarea amendamentului, respectiv în perioada 27.05.2022 – 30.05.2022.

Celelalte prevederi ale Anunțului și ale Documentului de Ofertă rămân neschimbate.

Prezentul amendament  este întocmit în conformitate cu Legea nr. 24/2017 și Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, cu modificările si completările ulterioare

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

Publicat

în

24 mai: Ziua europeană a parcurilor naționale. Cum a ajuns să fie celebrată această zi și care este scopul acesteia

An de an, la data de 24 mai, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, la nivel continental, această zi având scopul de a apropia oamenii de natură și dea sensibiliza publicul privind impotanța frumuseții naturale în zonele protejate, dar și la impotanța conservării și gestionării durabile a ariilor protejate din Europa.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naţionale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naţionale în Suedia (mai 1909). În acel an, pe 24 mai, peste o sută de organizaţii din 18 ţări europene au organizat evenimente de Ziua europeană a parcurilor naţionale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Iniţiativa a aparţinut Federaţiei EUROPARC, organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1973, ce reuneşte sute de autorităţi şi mii de arii protejate din 40 de ţări europene. EUROPARC doreşte conştientizarea opiniei publice europene faţă de importanţa rezervaţiilor naturale protejate şi a parcurilor naţionale.

România este membru al EUROPARC prin Academia de Ştiinţe Agricole, iar ariile protejate care intră sub incidenţa autorităţii EUROPARC sunt Delta Dunării şi Parcul Naţional Retezat. Din partea României, ca membri EUROPARC mai sunt: Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti; Asociaţia Altitudine; Administraţia Parcului Natural Apuseni; Enduro Ranch; ProPark – Fundaţia pentru arii protejate.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naţionale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificaţie deosebită în domeniul protecţiei naturii şi al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva şi a altor instituţii.

Europa are numeroase arii protejate importante, dar este în acelaşi timp un adevărat mozaic de naţiuni, culturi şi organizări politice. Până la constituirea Uniunii Europene nu s-a putut vorbi efectiv despre un punct de vedere comun sau despre iniţiative europene în domeniul conservării mediului. În anul 1994 a fost lansat la nivel european Planul de Acţiune pentru Ariile Protejate.

Iniţiative europene cum ar fi EECONET, EMERALD, Natura 2000 şi altele pregătesc drumul către o reţea europeană de arii protejate interconectate prin coridoare ecologice ce permit dispersia şi migrarea speciilor. În politica de conservare a mediului atât la nivel european, cât şi mondial se face simţită din ce în ce mai acut necesitatea trecerii de la conservarea speciilor la cea a habitatelor, de la conservarea unor locuri la conservarea unor ecosisteme şi de la măsuri naţionale la măsuri internaţionale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena: În jur de 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai

Publicat

în

Nume care se sărbătoresc de Sf Constantin şi Elena şi nume derivate din Constantin şi Elena care își serbează onomastica.

Sfinții Constantin și Elena: Peste 1,1 milioane de femei şi peste 600.00 de bărbaţi îşi sărbătoresc onomastica în 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

Citeşte şi: mesaje de Constantin şi Elena

Dintre cei 1.800.634 de români care îşi serbează onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena, 640.518 sunt bărbaţi şi 1.160.116 sunt femei, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Dintre femeile care îşi sărbătoresc onomastica, 884.229 poartă numele de Elena, 124.773 sunt Ileana şi 69.944 se numesc Lenuţa. Alte 53.613 de femei poartă numele de Constanţa, 26.811 au numele Constantina, 4.279 – Leana şi 1.467 – Nuţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea bărbaţilor, respectiv 495.656, se numesc Constantin, alţi 80.037 poartă numele Costel, iar 33.386, Costică. De asemenea, 20.002 de bărbaţi se numesc Costin, 10.487 – Costinel, 635 – Costi şi 315 – Costeluş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare