Ziarul Unirea

Germania, fruntașă în lupta contra coronavirusului: Efectuează 500.000 de teste pe săptămână

În plină pandemie de COVID-19, Germania are un număr mic de decese, raportat la numărul de persoane infectate. Șeful departamentului de virologie al spitalului Charite din Berlin a explicat care este secretul.

Germania a crescut numărul de teste pentru Covid-19 la 500.000 pe săptămână, această depistare precoce ajutând în parte la menţinerea numărului de decese la un nivel relativ scăzut, a declarat joi un medic specialist, citat de AFP.

ELIT

„Motivul pentru care Germania numără atât de puţine decese în raport cu numărul celor infectaţi poate fi explicat prin faptul că facem multe teste în laborator”, a afirmat în cursul unei conferinţe de presă Christian Drosten, şeful departamentului de virologie al spitalului Charite din Berlin.

„Efectuăm jumătate de milion de teste în fiecare săptămână în Germania”, a precizat el.

Germania, grav afectată de pandemia provocată de noul coronavirus cu 36.508 de cazuri oficial înregistrate, numără doar 198 de decese din cauza bolii.

De fapt, această ţară cunoaşte una dintre cele mai scăzute rate ale mortalităţii din lume din cauza Covid-19, cu 0,5%, în timp ce Franţa are 5,2% şi Spania – 7%.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Jens Spahn, până la 500.000 de teste au fost efectuate „săptămâna trecută în Germania”.

Ministerul german al Cercetării a spus că vrea să aloce 150 de milioane de euro pentru a susţine combaterea virusului de către laboratoare şi spitalele univeristare.

Această reţea ar avea drept misiune să adune toate datele despre pacienţii afectaţi de Covid-19 cu scopul de a avea o privire de ansamblu asupra antecendentelor medicale şi a provenienţei lor şi de a ajuta la realizarea unui vaccin.

sursa: stiripesurse.ro capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419