Gazele din Marea Neagră rămân în România

În ședința de astăzi a Camerei Deputaților, echipa PNL a obținut o victorie importantă pentru români, în procesul de adoptare a legii de exploatare a gazelor din perimetrele Off-Shore din Marea Neagră. Amendamentul propus de mine, prin care se vor folosi banii proveniți din exploatarea acestor gaze pentru înființarea de noi rețele de distribuție, a fost preluat în comisiile de specialitate de către PSD, UDMR și ALDE, primind aviz favorabil. Astfel, gazele extrase din Marea Neagră vor putea fi folosite de români și nu trimise la export.

Pentru ca România și românii să beneficieze de pe urma acestor rezerve de gaze, PNL a propus, încă de la începutul discuțiilor pe legea Off-Shore, ca cel puțin 50% din gazele extrase să fie vândute pe bursa românească. Prin amendamentul propus de mine și preluat și de către celelalte partide se are în vedere creșterea capacității de consum a gazelor de către populație, prin legarea a cât mai multe gospodării la rețeau de gaze. Acest lucru este foarte important deoarece în prezent doar 33% din gospodăriile din România sunt racordate la gaz.

Prin amendamentul adoptat astăzi sumele datorate de firmele concesionare ale perimetrelor de exploatare din Marea Neagră, precum și impozitele plătite de aceste firme, vor constitui un fond din care se vor finanța înființarea de noi rețele de distribuție a gazelor, extinderea rețelelor existente, precum și racordarea lor la sistemul național de transport al gazelor. Astfel românii vor putea utiliza gazele românești și nu vor mai fi la mâna marilor exportatori de gaze străini, care s-au obișnuit să stabilească prețul gazelor în funcție de niște interese care nu prea mai au de mult legătură cu dinamica pieței de profil.

Sorin Ioan BUMB, deputat PNL de Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

cetatean 24 octombrie 2018 at 13:20

Hai ma mai las-o draq de treaba… Cum a obtinut PNL o victorie cand a votat astazi IMPOTRIVA Legii Offshore? Bai BUMB tu pe ce lume traiesti? Legea a fost votata de PSD, ALDE, UDMR si minoritati iar PNL si USR au votat cum au cerut corporatistii adica IMPOTRIVA si daca ar fi iesit cum vroiati voi gazele au fi loat calea strainatatii in totalitate. Tu chiar ne crezi prosti pe toti de vi cu d-astea?

marius 24 octombrie 2018 at 20:31

Păcală și Tândală sau cum să ne privim in oglinda retrovizoare în timp ce ne pieptănăm contra curentului.
Ps. Mic, mic, dar să fie cu bere.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...