Rămâi conectat

Sport

Gata cu vacanța! Start în returul eșalonului terț! În prima etapă din 2018, doar Unirea Alba Iulia joacă pe teren propriu, astăzi, ora 15.00, pe “Cetate”, cu Fotbal Comuna Recea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După o pauză de peste 3 luni și amânarea cu o săptămână a startului returului, în sfârșit fotbalul își reintră în drepturi și în județul Alba, în weekend fiind prevăzute întâiele jocuri oficiale din 2018 în Liga a 3-a și Liga a 4-a. Primii ghiocei aduși de “sportul rege” sunt cei ai celor patru conjudețene din Seria a 5-a a eșalonului terț, una ce debutează cu etapa a 17-a și cu numai 14 competitoare, după ce Viitorul Ghimbav, “lanterna roșie”, a aruncat prosopul. Haideți să trecem în revistă programul „albanezelor” în etapa de start a sezonului, cu amendamentul că unica combatantă din județ ce evolueză pe teren propriu este Unirea Alba Iulia, astăzi, de la ora 15.00, pe “Cetate”, ce consemnează și debutul antrenorului Adrian Bicheși pe banca tehnică a “alb-negrilor”. Conjudețenele par resemnate în privința luptei pentru accederea în eșalonul superior, aceasta raportat la întăririle din intersezon.

*Unirea Alba Iulia  (locul șase, 24 de puncte) – ACS Fotbal Comuna Recea (locul cinci, 26 p), vineri, 9 martie, ora 15.00, pe “Cetate” (în tur, 0-3). Interesantă dispută pentru gruparea albaiuliană, unica din Alba ce în intersezon a mutat pe banca tehnică. Maramureșenii conduși de Romică Buia (fost coleg cu Mircea Oprea, secundul unirist, la AEK Poli Timișoara) și-au permis în această iarnă luxul unui cantonament centralizat în Antalya. Confruntarea dintre vecinele de clasament este una dificilă pentru amfitrioni, care trebuie să înceapă cu dreptul sezonul de primăvară, deși lipsesc I. Grozav (suspendat), An. David (nerefăcut) și De Marco (nerezolvat transferul).

*Gaz Metan Mediaș II (locul unsprezece, 15 p) – Performanța Ighiu (pozița secundă, 31 p), vineri, 9 martie, ora 15.00 (în tur 0-4). Cea mai bine plasată dintre “albaneze” la mijlocul sezonului, la 4 puncte de liderul “U” Cluj, favorita incontestabilă a luptei la promovare, gruparea ighiană are mari dificultăți de efectiv. Absențele a 6 jucători (Iclănzan, Fetița, Trifa, Joldeș și Circov, Hidișan – răciut), îl obligă pe antrenorul Mihai Manea la improvizații în zona centrală a defensivei și în linia mediană în meciul de la Dumbrăveni. Medieșenii au o unică victorie pe teren propriu în tur și n-au mai câștigat de 6 întâlniri (doar două remize).

*Sănătatea Cluj (locul opt, 21 p) – Industria Galda (locul trei, 27 p), vineri, 9 martie, ora 15.00 (în tur, 1-2). Trupa lui Paul Ciucă se reconstruiește din mers, având de suportat plecările a trei jucători de bază (Căt. Ștef, G. Goronea și Cernea), fiind practic o altă echipă, comparativ cu toamna. “Campioana deplasărilor, cu 19 puncte externe, în eșalonul terț, Industria are în față un oponent incomod, cu 6 rezultate pozitive la rând, în fața căruia găldenii au un palmares imaculat în cele 6 partide directe.

*CS Iernut (locul 12, 10 p) – Metalurgistul Cugir (locul patru, 27 p), sâmbătă, 10 martie, ora 15.00 (în tur 1-2). “Roș-albaștrii” de sub Drăgana au obiectiv în retur o clasare cât mai sus, dar şi rodarea unei formule de echipă pentru stagiunea viitoare, când planurile vor fi la alt nivel. Golgheterul Ligii a 3-a, Andrei Făgărășanu, cu 14 reușite în tur, are în față cea mai permisivă defensivă a seriei (după retragerea ultimei clasate), CS Iernut fiind unica echipă ce nu a câștigat deloc pe teren propriu în tur: două remize (cu Sănătatea Cluj și CFR Cluj 2) și 5 eșecuri, ultimul 2-3 cu Unirea Alba Iulia!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea