Rămâi conectat

Oameni şi locuri

Garda Romană de la Apulum cucereşte Târgul Naţional de Turism al României, la Bucureşti

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Garda Romană de la Apulum, cea mai nouă „achiziţie” a Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia va defila în deschiderea celui mai mare eveniment dedicat industriei turismului din România, din această toamnă.

După cum se ştie,  Garda Romană de la Apulum (Legiunea a XIII-a Gemina) a fost lansată oficial ca şi brand turistic al Muzeului Naţional al Unirii şi implicit al Cetăţii Alba Carolina, la sfârşitul lunii trecute, într-un spectacol cu public numeros, care a asistat la câteva demonstraţii de luptă între daci şi romani, lupte de gladiatori şi o paradă militară. Aceasta a fost înfiinţată recent, ca urmare a câştigării,  în luna martie 2012, de către Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a proiectului “Ţinutele Istoriei II. Garda Romană de la Apulum”,  în valoare de  57.617 lei, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.  Garda Romană de la Apulum are în componenţă 12 luptători legionari: 1 centurion, 2 signiferi şi 9 milites.

Aceasta participă  la Târgul Naţional de Turism al României prin stand-ul de prezentare al Primăriei municipiului Alba Iulia, unde vor fi expuse materiale de promovare ale Oraşului Marii Uniri , axate în principal pe Cetatea Alba Carolina ( precum turul virtual al Cetăţii, descrierea punctelor fortificației de tip Vauban sau materiale promoţionale din cadrul proiectului „Respiră aerul istoriei”). Tot în deschiderea târgului, primarului Mircea Hava i se va înmâna diploma de „Destinație Turistică de Excelență” EDEN a municipiului Alba Iulia, obţinută în acest an.

La Târgul de Turism al României de la Romexpo vor expune cele mai importante firme de profil, agenţii de turism tour-operatori, hoteluri şi pensiuni, organizatori de congrese şi turism de afaceri, organizaţii de promovare a turismului din străinătate, organizaţii patronale şi asociaţii profesionale, oficii, organizaţii şi instituţii de promovare a regiunilor turistice din România, dar şi prestatori de servicii de transport, de cazare şi de agrement, precum şi edituri şi instituţii culturale. Târgul se va axa, în principal, pe promovarea regiunilor turistice din România, a ofertelor turistice de schi din ţară şi străinătate, a destinaţiilor exotice, aflate în plin sezon. Târgul reuneşte anual, în două ediţii (de primăvară şi toamnă), elita firmelor de profil atât din ţară, cât şi din întreaga lume.

Târgul de Turism al României este un eveniment organizat de către Romexpo şi Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat cu ANAT – Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, FPTR – Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, ANTREC – Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural şi OPTBR – Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România.

 Vă prezentăm mai jos câteva secvenţe video de la lansarea oficială a Legiunii a XIII-a Gemina:

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Oameni şi locuri

Oameni şi locuri

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox

Ziarul Unirea

Publicat

în

10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox Conform izvoarelor literare, sfinţii Mucenici Mina, Ermoghen şi Evgraf au trăit în timpul împăratului Maximin Daza (305-314). În vremea aceea, în Alexandria (Egipt) au apărut mari tulburări între creştini şi păgâni. Împăratul Maximin a trimis pe unul din slujitorii săi de neam […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea