// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Garda Romană de la Alba Iulia, rămâne fără unul dintre ”comandanți”. Istoricul Tudor Roșu, unul dintre realizatorii și coordonatorii spectacolelor de reenactment și-a anunțat retragerea

Festivalul Roman Apulum, desfășurat recent la Alba Iulia, a fost fără îndoială un succes și a strâns cel mai numeros public de până acum, însă, se pare, că a pus o mare presiune și a creat disensiuni între protagoniștii organizatori ai evenimentului – angajații Muzeului Național al Unirii. Rezultatul imediat este că istoricul Tudor Roșu, unul dintre realizatorii și coordonatorii spectacolelor de reenactment și-a anunțat ieri retragerea:

”Timp de 8 ani am dezvoltat un produs – reenactmentul-spectacol. Focarul a fost la Alba Iulia, insa am itinerat acest produs mai peste tot in Romania si in vreo 10 tari europene. Acest program a fost unul de succes, s-a dovedit a fi sustenabil si a crescut in permanenta, facand cinste si orasului, si judetului si institutiei unde lucrez. Numarul spectatorilor care au asistat la spectacolele noastre in acesti 8 ani merge, cred, spre 1 milion. Nu am crescut acest produs singur, insa pe unele zone ale sale consider ca am avut contributia esentiala. Desi imi vine greu sa renunt la el, trebuie sa o fac. In acesti ani au fost nenumarate sicane in contra proiectului si a echipei sale, aproape niciodata asumate, la care se adauga sfidarea si nerecunoasterea reala (dincolo de cuvinte aruncate la intamplare) a rolului meu in acest proiect. Ma declar invins. De azi inainte activitatea mea in domeniul reenactmentului inceteaza”, a scris Tudor Roșu.

Anunțul postat pe rețeaua de socializare a atras zeci de comentarii în care prietenii il roagă să nu renunțe sau îi urează succes pentru viitoarele proiecte.

Deocamdată el se arată de neclintit, răspunzându-le: ”Mersi de gandurile bune. In nici un caz nu vreau sa starnesc simpatii cu asta, ori rugaminti de a nu renunta. E un anunt pentru colaboratori si persoane interesate direct in fenomen”.

Sursa: facebook.com/ Foto: Festivalul Roman Apulum 2018

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Răspunsuri la Garda Romană de la Alba Iulia, rămâne fără unul dintre ”comandanți”. Istoricul Tudor Roșu, unul dintre realizatorii și coordonatorii spectacolelor de reenactment și-a anunțat retragerea

  1. HH 05.05.2018 la 22:50

    ,,INVINS,, DE CATRE CINE ! DE CE NU DATI NUME, SA STIM SI NOI CUI SA II ,, MULTUMIM,, ?!!

  2. Eu 06.05.2018 la 8:22

    Mare branza,pleaca unul care prezenta poetic decimarea dacilor de catre invadatorii romani! Valorile nationale cand le veti promova?! Romanii si austriecii nu erau in vizita turistica aici!!!

  3. Marius 06.05.2018 la 9:09

    Bravo lui ! Daca este adevarat ceea ce relateaza in articolul de mai sus, eu il felicit ca s-a recunoscut invins si ca a plecat cu capul sus, cu demnitate si barbatie. Nu trebuie sa-ti fie rusine sa te recunosti invins mai ales atunci cand cei ce te-au invins nu sunt altceva decat niste paduchi care cred ca din orice pozitie trebuie sa-si satisfaca poftele si ca orice actiune trebuie sa fie un castig personal in detrimentul indeplinirii obiectivului comun pentru care sunt platiti. Este foarte usor sa dai in cineva, sa-l arati cu degetul, iar tu sa nu facu nimic, sa fii acelasi paduche care traieste de pe munca celorlati. Astept si pe altii sa faca asemenea gesturi, sa ridice fruntea sus si sa mearga inainte. Mi-ar fi placut sa zica, daca nu nume, macar tabara sau capetenia care a contribuit sa i-a aceasta decizie. Succes mai departe.