Rămâi conectat

Ştirea zilei

Garda Romană de la Alba Iulia, rămâne fără unul dintre ”comandanți”. Istoricul Tudor Roșu, unul dintre realizatorii și coordonatorii spectacolelor de reenactment și-a anunțat retragerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul Roman Apulum, desfășurat recent la Alba Iulia, a fost fără îndoială un succes și a strâns cel mai numeros public de până acum, însă, se pare, că a pus o mare presiune și a creat disensiuni între protagoniștii organizatori ai evenimentului – angajații Muzeului Național al Unirii. Rezultatul imediat este că istoricul Tudor Roșu, unul dintre realizatorii și coordonatorii spectacolelor de reenactment și-a anunțat ieri retragerea:

”Timp de 8 ani am dezvoltat un produs – reenactmentul-spectacol. Focarul a fost la Alba Iulia, insa am itinerat acest produs mai peste tot in Romania si in vreo 10 tari europene. Acest program a fost unul de succes, s-a dovedit a fi sustenabil si a crescut in permanenta, facand cinste si orasului, si judetului si institutiei unde lucrez. Numarul spectatorilor care au asistat la spectacolele noastre in acesti 8 ani merge, cred, spre 1 milion. Nu am crescut acest produs singur, insa pe unele zone ale sale consider ca am avut contributia esentiala. Desi imi vine greu sa renunt la el, trebuie sa o fac. In acesti ani au fost nenumarate sicane in contra proiectului si a echipei sale, aproape niciodata asumate, la care se adauga sfidarea si nerecunoasterea reala (dincolo de cuvinte aruncate la intamplare) a rolului meu in acest proiect. Ma declar invins. De azi inainte activitatea mea in domeniul reenactmentului inceteaza”, a scris Tudor Roșu.

Anunțul postat pe rețeaua de socializare a atras zeci de comentarii în care prietenii il roagă să nu renunțe sau îi urează succes pentru viitoarele proiecte.

Deocamdată el se arată de neclintit, răspunzându-le: ”Mersi de gandurile bune. In nici un caz nu vreau sa starnesc simpatii cu asta, ori rugaminti de a nu renunta. E un anunt pentru colaboratori si persoane interesate direct in fenomen”.

Sursa: facebook.com/ Foto: Festivalul Roman Apulum 2018


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea