Rămâi conectat

Ştirea zilei

Garda de Mediu Alba a sancționat trei firme pentru poluarea de pe pârâul Galda. O amendă de 60.000 de lei și două avertismente aplicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pesti mortiTrei operatori economici au fost sancționați de Garda de Mediu Alba pentru poluarea de pe pârâul Galda produsă săptămâna trecută și manifestată cu mortalitate piscicolă.  Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, au fost aplicate o amendă în valoare de 60.000 de lei și două avertismente.

Vezi și VIDEO: Zeci de pești morți descoperiți pe pârâul Galda, în apropiere de municipiul Alba Iulia. Autoritățile au deschis o anchetă, pentru a găsi sursa poluării

În data de 12.07 .2016, ora 8.00 , Garda de Mediu Alba a fost sesizată despre producerea unei poluări accidentale pe  părâul Galda, la confluența cu râul Mureș, care s-a soldat cu mortalitate piscicolă  – zeci de pești de mărime mică și medie.

O echipă de comisari s-a deplasat în zonă pentru investigații împreună cu reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire Apa Alba și ai Poliției.

Reprezentanții SGA au prelevat probe de apă din râurile Cricău și Galda precum și probe din apele uzate, evacuate din stațiile de epurare de pe cursul celor două râuri, amonte și aval de aceste evacuări.

În urma analizelor efectuate de către Sistemul de Gospodărire Apa Alba, în laboratorul de specialitate, pentru probele de apă prelevată de la cei cinci operatori economici care își desfășoară activitatea în zonă, potențiali poluatori, la trei dintre aceștia s-au înregistrat depășiri ale concentrațiilor maxime admise pentru indicatorii prevăzuți în actele de reglementare.

Comisariatul Județean Alba al Gărzii de Mediu a sancționat cei trei agenți economici pentru nerespectarea prevederilor actelor de reglementare cu o amendă contravențională în sumă de 60.000 lei și două avertismente, sancțiuni aplicate în baza OUG. 19512005 privind protecția mediului”, transmite Garda de Mediu Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea