Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Zeci de pești morți descoperiți pe pârâul Galda, în apropiere de municipiul Alba Iulia. Autoritățile au deschis o anchetă, pentru a găsi sursa poluării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pesti mortiZeci de pești morți au fost descoperiți marți, 12 iulie, pe pârâul Galda, la confluența cu râul Mureș, iar autoritățile suspectează o poluare a apei, astfel că au demarat o anchetă.

Potrivit șefului Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai,  au fost prelevate probe, iar cazul este în curs de cercetare.

”Am fost sesizați, marți, de către poliție,  în legătură cu un caz de mortalitate piscicolă la confluența pârâului Galda cu râul Mureș. Ne-am deplasat la fața locului, împreună cu reprezentanți ai Apelor Române, și au fost ridicate probe pentru a se stabili exact care este cauza. Deocamdată, cazul este în curs de cercetare”, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, Dănuț Hălălai.

De asemenea, potrivit acestuia, în cazul anchetei au fost solicitate și buletine de analiză de la stațiile de epurare aflate pe amplasamentul societăților din zonă.

Un filmuleț cu peisajul sumbru a fost trimis pe adresa redacției, iar în imagini se poate observa cum zeci de pești, de câțiva centimetri dimensiune, zac morți în râu. (A.M.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea