Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

GALERIE FOTO: La Alba Iulia a avut loc prima ședința de constituire a “Clubului de Copoi Ardelenesc din Romania”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

copoi ardenelesc27Sâmbătă, 1 martie 2014, o dată aleasă anume ca un simbol al renașterii naturii și într-un loc ales  încărcat de istorie și tradiții, municipiul Alba Iulia, la inițiativa Asociației ”COPARD” şi sub sloganul ei ”Junctis Viribus”, a avut loc prima ședința de constituire a “Clubului de Copoi Ardelenesc din Romania”.

Mânați de aceleași speranțe și uniți de aceleași pasiuni, vânătoarea și dragostea pentru Copoiul Ardelenesc, 25 de vânători din 12 județe din Romania (Alba, Arad, Bistrița, Brașov, Caraş Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Mureș, Sălaj, Sibiu, Timiș), s-au întâlnit în sala de ședințe oferita de către Primăria municipiului Alba Iulia. Discuțiile s-au desfășurat nu lipsite de tensiuni  și orgolii, pe alocuri, căci aşa cum spune vorba din bătrâni,”întotdeauna  zice ca nu poți, cel căruia ii este tema ca vei reuși”. După orele de discuții se afirma, în mod clar și cu unanimitate de voturi, ca denumirea clubului sa includă în mod categoric sintaxa “din Romania”, aşa dar, numele va fi de acum încolo ”Clubul de Copoi Ardelenesc din Romania” și vor fi făcute toate demersurile pentru obținerea aprobărilor necesare. Tot cu unanimitate se hotărăște ca viitorul sediu sa fie în Alba Iulia, ca o recunoaștere a tradițiilor în creșterea copoilor intre vânătorii din județul nostru, dar și în semn de apreciere a sprijinului acordat de către forurile locale, Asociația Chinologica Alba și Consiliul Județean  Alba, în mod special.

După discutarea și a altor puncte în ceea ce privește organizarea, se statutează idea unui Club cu identitate proprie care alături și împreună cu ACHR, membra FCI sa facă toate eforturile, tot ce este necesar  pentru păstrarea și dezvoltarea  acestei  superbe rase de câini de vânătoare, iar alături de AGVPS sau alte organizații responsabile cu vânătoarea în Romania, sa-și aducă contribuția la păstrarea și înfrumusețarea acestei nobile pasiuni care este vânătoarea și creșterea câinilor pentru vânătoare,a Copoiului Ardelenesc ,în cazul nostru. Se stabilește următoarea întâlnire care va avea loc tot în Alba Iulia pe data de 22 martie când se vor depune actele necesare la notar.

După încheierea ședinței  toți vânătorii care au venit însoțiți de către copoii lor, copii sau soții, au făcut un tur pentru a admira frumoasa cetate, pentru a fotografia sau a se lăsa fotografiați de către trecători și turiștii aflați atunci prin Cetate. Ospitalitatea ardeleneasca a fost la înălțime și de data asta iar masa oferita tuturor prietenilor veniți din toată țara de către Matieș Cosmin a încântat atât papilele gustative cât și inima și ochiul prin splendida atmosfera  a restaurantului Pub 13 din Şanţurile Cetăţii.

Sperăm, aşa cum spuneam la început, ca ziua de mărțișor sa fie de bun augur pentru Clubul de Copoi Ardelenesc din Romania.

[nggallery id=1213]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea