Rămâi conectat

Actualitate

Galerie foto: FC Unirea Alba Iulia – FC Maramureş Baia Mare 2-1 (1-0), în prima etapă a Ligii a 2-a *Nou-venitul Mândruşcă a deschis scorul, ex-uniristul A. Câmpean a semnat remiza, iar Bumbac a adus victoria în „Cetate”

Publicat

în

Astăzi, în prima etapă a Ligii a 2-a, pe stadionul „Cetate”, FC Unirea Alba Iulia – FC Maramureş Baia Mare, scor 2-1 (1-0), goluri marcate de Mândruşcă (9), Bumbac (79) şi A. Câmpean (70).

„Alb-negrii” au debutat cu o victorie în noua stagiune şi au izbutit să câştige în compania echipei mutate din acest sezon la Zlatna, băimărenii având promisă suma de 700 lei pentru un punct în „Cetate”. Astfel, „profesorul” Gherman l-a învins iarăşi pe „elevul” Buia.

Scorul a fost deschis în minutul 9 de nou-venitul Mândruşcă, acesta reluând din apropiere o centrare venită de la Istrate. Egalitatea a survenit în minutul 69, când fostul junior al Unirii, A. Câmpean a profitat de ezitarea fundaşilor centrali şi a şutat puternic de la marginea careului.

Electrica Furnizare Discount

Obligat de problemele de efectiv, Gherman i-a titularizat pe cei trei jucători veniţi de la CFR Cluj, portarul Tiut, mijlocaşul Negruţ şi atacantul Mândruşcă. În acelaşi timp, antrenorul unirist l-a „mutat” pe Cl. Oara în centrul liniei de mijloc.

După ce Unirea a dominat primul act şi Cl. Oara (65) a şutat în transversală, zlătnenii au echilibrat meciul spre final. Chinuiţi de problemele financiare, totuşi amfitrionii au trecut în avantaj în minutul 79, când urcat în atac, fundaşul Bumbac a finalizat cu un şut din apropiere, la colţul scurt

*Spectatori de lux în tribune: foştii echipieri ai Unirii Alba Iulia, Mihai Mincă (CFR Cluj) şi Andrei Zăgrean (şomer de lux), respectiv echipa de baschet feminin CSU Alba Iulia.

Au evoluat formaţiile: *FC Unirea: Tiut – I. Stan (74, Potopea), Schuller, Bumbac, M. Oprea/ cpt – Istrate, Negruţ (59, Olar), Cl. Oara, M. Petrescu – S. Mureşan, Mândruşcă; rezerve Clipici – Coţolan, Rondac, Contor, R. Moga. Antrenor Stelian Gherman.

*FC Maramureş: G. Danciu – Duruş (85, Feraru), D. Toma, Hodor, De Rosa – M. Deac, Chivoiu, Faye (59, Negrea), V. Pop – M. Mariş, I. Bălan (46, A. Câmpean). Rezerve B. Olaru, C. Apostol, Istrofor, I. Grozav. Antrenor Romulus Buia.

Arbitri F. Marcu, C. Danşa (Oradea), I. Timar (Marghita), rezervă D. Haidiner (Hunedoara) *Observatori M. Ciglenean (Cluj), V. Vancea (Oradea).

 

Publicitate

Actualitate

În ciuda tsunamiului de noi infectări COVID ministrul Educației optează pentru școală cu prezență fizică: „Învăţământul online nu este o soluţie”

Publicat

în

În ciuda tsunamiului de noi infectări COVID ministrul Educației optează pentru școală cu prezență fizică: „Învăţământul online nu este o soluţie”

Elevii din România trebuie să meargă neapărat la școală în ciuda crizei sanitare, spune ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Câmpeanu. Motivul este faptul că mulți copii trăiesc în mediul rural și nu au acces la internet de calitate, iar trecerea în online înseamnă ruperea completă de educație.

„Şcoala online nu este o variantă pentru România în acest moment. 1 din 3 copii învață în mediul rural. La nivel național, avem oficial, o acoperire de internet de 94%, însă când vorbim de un proces didactic de o minimă calitate, este nevoie de o viteză de cel puțin 100 mb/secundă. Pentru a preda online, ai nevoie de o viteză de transfer, nu numai de internet, ci de internet de calitate. Acest lucru este realizat abia în jumătate de țară. Din acest motiv, învăţământul online nu este o soluţie viabilă pentru România în acest moment. Trebuie să facem tot posibilul să păstrăm școala deschisă cu prezenţa fizică: Elevii au pierdut deja foarte mult.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, sâmbătă dimineață, pentru B1 TV.

Electrica Furnizare Discount

„Închiderea școlilor va fi plătită și este deja plătită pentru greșelile noastre, ale adulţilor, au plătit mult prea mult această lipsă de responsabilitate. Învăţământul online va fi o variantă viabilă când vor fi îndeplinite 5 condiţii

-Conectivitatea generalizată, suntem departe de acest obiectiv
-Disponibilitate de echipamente pentru toţi copii
-Conţinut digital pentru toate disciplinele. Nu avem în acea mai mare parte
-Profesori pregătiţi pentru predare online. Avem formați cu certificare 1 din 5 doar
-Platforme pentru evaluare. Orice proces didactic se finalizează cu evaluare”, a adăugat ministrul interimar al educației.

sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

MUNICIPIUL SEBEȘ| Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul 2021-2022: Acte necesare și programul de depunere

Publicat

în

MUNICIPIUL SEBEȘ| Ajutor pentru încălzirea locuinței în sezonul 2021-2022: Acte necesare și programul de depunere

Primăria Municipiului Sebeș vă informează că începând cu data de 15 octombrie 2021, persoanele interesate pot prelua cerere / declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pe perioada sezonului rece noiembrie 2021 – martie 2022 / suplimentul pentru energie. Modelele de formulare sunt disponibile la sediul Direcției Generale de Asistență Socială, Medicală și Comunitară Sebeș, situat în cartierul Aleea Lac, nr. 12, telefon: 0258-730611, 731007.

La același sediu se vor depune și toate actele necesare pentru acordarea ajutorului de încălzire, de luni până joi, între orele 8.30-16.30, iar vineri între orele 08:30-14:00, termenul limită fiind data de 15 noiembrie 2021.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Actualitate

Au început lucrările la podul mare din Sebeș: Circulația rutieră se efectuează pe un singur sens

Publicat

în

Au început lucrările la podul mare din Sebeș: Circulația rutieră se efectuează pe un singur sens

În cursul acestei dimineți a fost restricționat traficul rutier pe podul peste râul Sebeș, care se află în lucrări de reparații. Circulația rutieră este semaforizată și se desfășoară pe un singur sens. Lucrările la podul care unește strada Valea Frumoasei de strada Augustin Bena includ reabilitarea covorului asfaltic și aplicarea de dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de trei săptămâni. Contractul de lucrări este gestionat de SPAP Sebeș.

În ultima perioadă, în zona podului au fost realizate mai multe intervenții menite să îmbunătățească mobilitatea urbană: spart și transportat beton vechi (cca. 30 mc), cofrat și turnat beton nou (cca. 30 mc), confecționat și montat stâlpi noi de susținere (12 bucăți), demontat balustrade vechi (40 ml) și confecționarea unor noi balustrade, recondiționat și vopsit picioare balustrade vechi peste pod (192 ml), recondiționat și vopsit balustrade vechi peste pod (455 ml), recondiționat și vopsit grilaj din țeava (1388 ml).

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare