Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Gabriel Țuțu, directorul Romarm, compania de care aparțin fabricile de armament și muniție de la Cugir a fost REVOCAT din funcție

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriel Țuțu, directorul Romarm, compania de care aparțin fabricile de armament și muniție de la Cugir a fost REVOCAT din funcție

Consiliul de Administrație al Romarm a decis joi demiterea lui Gabriel Țuțu din funcția de director general al companiei.

Decizia se va aplica începând cu data de 14 martie, dat fiind că până atunci acesta este în concediu de odihnă, după cum a explicat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Ministrul a mai spus, la finalul ședinței de Guvern de joi, că Țuțu primește încă salariu pe perioada concediului de odihnă.

Am primit de la Parchet măsuri suplimentare în situaţia juridică pe care domnul Ţuţu o are şi atunci Consiliul de Administraţie s-a întrunit azi şi la finalizarea concediului de odihnă, asta însemnând data de 14 martie, dânsul va fi revocat din funcţie. Decizia este luată în Consiliul de Administraţie. Domnul Ţuţu a solicitat concediu de odihnă. Practic primeşte salariu, conform mandatului de contract, pe perioada acestui concediu”, a explicat Florin Spătaru.

Explicațiile Romarm
Compania a explicat, prin intermediul unui comunicat, că decizia a fost luată dată fiind situația legală a lui Țuțu. Interimatul, potrivit comunicatului, urmează să fie asigurat de către actualul director economic al companiei.

Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN ROMARM SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de Director General al companiei, începand cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurată de către Directorul Economic al CN ROMARM SA”, se arată în comunicatul Romarm.

Gabriel Ţuţu este cercetat de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, trafic de influenţă în formă continuată, fals intelectual în legătură cu achiziţii de maşini de fabricare a măştilor sanitare şi de măşti sanitare neconforme în timpul pandemiei.

Alexandru Pițurcă și Gabriel Țuțu au fost plasați sub control judiciar, după ce judecătorii de la Tribunalul București a decis respingerea cererii DNA de arestare preventivă a celor doi.

CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului). Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, Țuțu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea