Rămâi conectat

Politică Administrație

Gabriel Pleșa va candida pentru încă un mandat la Primăria Alba Iulia: „Nu poți face totul în patru ani”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Gabriel Pleșa va candida pentru încă un mandat la Primăria Alba Iulia: „Nu poți face totul în patru ani”

Mai este până la următoarele alegeri, dar rândurile încep să se strângă prin partidele politice. Edilul Gabriel Pleșa a anunțat, într-o emisiune la Radio Unirea FM, că va candida pentru încă un mandat la Primăria municipiului Alba Iulia.

„Pentru un nou mandat, dacă sunt sănătos, da și nu am niciun fel de problemă, eu orice demers democratic îl privesc cu seninătate și așa cum trebuie privit. Nu am nicio teamă, eu cred că voi ieși în fața alegătorilor de atunci, repet, totul depinde dacă sănătatea îmi va permite. Dar nu mai mult de un mandat și am făcut această declarație și v-o fac și dumneavoastră.

De ce? Pentru a putea să-mi duc la îndeplinire tot ceea ce îmi doresc pentru acest oraș. Nu poți face totul în patru ani, nu poți să reformezi în interior, nu poți să determini o schimbare majoră așa cum am promis albaiulienilor. Ai nevoie de timp și cred că de lucrurile astea toată lumea își dă seama. Întotdeauna am fost partizanul acestei chestiuni și o spun încă o dată răspicat: dacă după anii 90 aveam înțelepciunea să aplicăm cumva sistemul american cu maxim două mandate de la președinte, la aleși locali, cred că eram cu mulți pași înainte deoarece clasa politică s-ar fi primenit natural.

CITEȘTE ȘI: Ce spune primarul municipiului Alba Iulia despre creșterea salariilor aleșilor: Cât va lua în mână edilul după majorare

Nu înseamnă că un edil bun sau un președinte de consiliu județean, după două mandate, nu va mai putea să se implice pentru binele cetățeanului. Da, se poate duce în parlament, se poate duce în altă funcție, poate să fie util societății și comunității, dar eu cred că reglementarea era binevenită cu două mandate. De ce acest lucru? Pentru că vrând, nevrând, în această funcție intervine uzura și niciodată nu o să mai poți fi la 60 sau 70 de ani cum ai fost la 40, 50 de ani”, a precizat Gabriel Pleșa.

În ceea ce privește candidatura din partea aceluiași partid din care face parte, respectiv USR, acesta a precizat:

„Aici chiar mi-e greu să fac anumite comentarii pentru că vom vedea cum evoluează lucrurile. Sigur, eu îmi doresc și o majoritate în Consiliul Local pentru că acum am o majoritate împreună cu PNL, de care nu mă pot plânge, funcționează de aproape doi ani. Deși au fost câteva proiecte de hotărâre, nu multe, e adevărat, în care nu am putut să întrunesc această majoritate, dar nu mi-e ușor.

CITEȘTE ȘI: Gabriel Pleșa: „Înainte să ocup eu funcția de primar, au fost luate unele decizii greșite, care au generat întârzieri foarte mari”

Cheltuiesc foarte multă energie pentru discuții cu toți consilierii locali și pentru a-i convinge că proiectele propuse de mine trebuie să prindă contur. E mai simplu să ai o majoritate simplă prin care să-ți fie mai ușor puțin prin zona asta legislativă. Tocmai de aceea sunt multe argumente pro și contra.

Nu am crezut niciodată că voi fi și la un alt partid politic decât acolo unde am fost și m-am dus cu sufletul, dar nu fac deocamdată aceste declarații. Sunt aici deocamdată, reprezint USR-ul și eu cred că așa puțini câți suntem, facem totuși notă distinctă față de ceea ce a fost, ca mentalitate și ca opțiune. (…)

O să vedem contextul și chiar și oferta politică, eu rămân omul albaiulienilor, pentru asta am candidat, pentru orașul meu, nu pentru a aduce o funcție în plus sau în minus unui partid.

Da, sunt un om cu vederi de centru dreapta, am rămas în sfera de centru dreapta, vin din mediul privat și sigur niciodată nu voi renunța la aceste valori, adică niciodată nu o să mă vedeți candidatul unui partid de stânga pentru că eu cred în valorile liberale, în valorile de centru dreapta”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea