Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gabriel Pleșa: Skatepark-ul din Alba Iulia va fi gata la sfârșitul lunii septembrie. Va fi atractiv, ne așteptăm să câștigăm turiști

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările la skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina vor fi finalizate la sfârșitul lunii septembrie, obiectivul fiind considerat unul dintre cele mai atractive, de acest gen, din zona Ardealului, a spus, joi, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Skatepark Alba Iulia01

Liberalul Gabriel Pleșa a afirmat, la emisiunea ”În Gardă”, de la radio Unirea FM, că după inaugurare, obiectivul va fi promovat astfel încât municipalitatea să câștige turiști în urma acestei investiții. Pleșa a mai precizat că ”împreună” vom constata dacă a fost o investiție reușită sau nu.

Suprafața platformei Skatepark-ului este de 1868 mp, înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat și mobilier urban. Obiectivul de bază, skatepark-ul propriu-zis, se va desfășura pe o suprafață variat accidentată, terasată, cu plan înclinat având în dotare rampe și balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau biciclete. Față de cota accesului pietonal din latura de est a Cetății se vor înregistra diferențe de nivel de la 1,20 până la 2,50 metri.

Câştigătorul licitaţiei organizată pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfânta Elisabeta este – General Game, din Sântimbru, aparținând lui Mircea Sabău-Tătar.

Contractul semnat prevede lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie în valoare determinată de 2.814.136,15 lei (cu TVA) – o mare parte din sumele necesare pentru finalizarea skatepark-ului au fost obținute prin fonduri europene.

Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20m până la – 2,50m.

Sursa foto – Facebook, bastion skatepark


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea