Rămâi conectat

Politică Administrație

Gabriel Pleșa, despre prețul mare al facturilor: „Acest lucru ne spune că va trebui să investim în automatizări în așa fel încât să reducem consumul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Gabriel Pleșa, despre prețul mare al facturilor: „Acest lucru ne spune că va trebui să investim în automatizări în așa fel încât să reducem consumul”

Primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a discutat în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, referitor la prețul facturilor la energie și gaze.

„Noi cumpărăm energia și gazul metan de pe bursa de mărfuri. La ultima noastră solicitare nu a răspuns nimeni și atunci, automat, ANRE-ul ne-a desemnat un furnizor de energie.

Acest furnizor de energie, la vreo 60% din instituțiile de învățământ școlar și preșcolar, la clădirile rezidențiale ale Primăriei au trimis notificări, iar la 40%, aproximativ, nu au trimis.

Cele la care au fost trimise notificări au venit cu compensările de rigoare, celelalte au venit cu niște sume înspăimântătoare. Nu ne-am lăsat, am reluat corespondența cu ei, am arătat și la ANRE câteva și, aproape în proporție de 100% pe facturile mari au fost retrimise facturi cu compensare.

Vă dau un exemplu, dacă la Colegiul Dorin Pavel, inițial, factura a fost de 299.000, acum a venit undeva la 96.000. La căminul de persoane vârstnice, dacă a fost o sumă de 320.000 de ron, dacă nu mă înșel, acum a venit undeva la 100.000.

Deci, totuși, deși sunt sumele enorme, față de ce plătisem anul trecut, chiar și compensate, totuși nu mai sunt acele facturi înspăimântătoare pe care le-am primit în luna februarie.

Sigur, eu sper din suflet să mergem spre căldură, să terminăm odată cu consumurile mari de energie și gaze și să vedem ce va fi până în toamna viitoare, pentru că acest lucru ne spune că va trebui să investim, din păcate, în automatizări, în alte lucruri, în așa fel încât să reducem consumul, în soluții de energie alternativă, să scriem proiecte și să depunem pe tot ceea ce se poate pe mediu și pe energie regenerabilă.

Însă aici este o problemă de timp și, să vedem ce reușim peste vară, să putem reduce consumurile pentru că deja este o mare problemă pentru municipalități și pentru primării, în general, optimizarea consumurilor energetice.

A fost un șoc și pentru populație și, vedeți că, populația iasă destul de greu din această iarnă pentru că, pe lângă inflația care este destul de mare, pe lângă creșterea alarmantă a prețurilor la carburant și la materiale de construcție, există și această creștere fără precedent a energiei care bulversează și mediul economic, dar și viața oamenilor”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea