Rămâi conectat

Politică Administrație

Gabriel Pleșa: Am speranță că lucrurile vor fi așa cum ne dorim toți de Ziua Națională. Patru intrări în oraș pentru românii așteptați de 1 Decembrie la Alba Iulia și parcări special amenajate în zonele limitrofe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gabriel Pleșa, viceprimarul Municipiului Alba Iulia, a vorbit marți, la Radio Unirea Fm, despre pregătirile pe care administrația locală le face la mai puțin de o lună până la 1 Decembrie și s-a arătat încrezător că Monumentul Unirii va fi finalizat la timp.

„Monumentul Unirii va fi gata de 1 decembrie, mai e un singur pas de făcut: să fie ridicate cele 32 de piese care compun cele 4 picioare. Probabil între 5 și 6 noimebrie  se va încerca ridicarea cupolei. Dacă acest lucru se va reuși până în 10 noiembrie, lucrurile stau așa cum ne-am gândit și monumentul va fi gata. Generații întregi de români și-au dorit acest monument, acest simbol, acum am speranță că lucrurile vor fi așa cum ne dorim toți la 1 decembrie.

Municipalitatea va cere în ședința care urmează 5 milioane de lei pentru terminarea parcului, pentru terminarea punții care trece peste latura de vest, bani pentru expropierea pasajului. Mai sunt necesari acești bani, dar vom face eforturi bugetare pentru a finaliza aceste lucrări de maximă importanță pentru sărbătorirea zilei de 1 decembrie.

Comitetul de organizare a luat deja niște hotărâri. Ceremonialul va fi împărțit în două zile, evenimentele vor avea loc și în după-masa zilei de 30 noiembrie, dar cele mai multe pe 1 decembrie.

Consiliul Județean va finaliza Sala Unirii, vom finaliza Parcul Unirii și monumentul, astfel încât să nu mai fie schele și elemente de șantier în zona istorică. După toate semnalmentele, tot mai mulți români vor să se îndrepte la Alba Iulia. Se organizează diaspora, s-au anunțat comisari europeni, ambasade, Președinția României, Patriarhul României,  capii bisericii greco-catolice și ortodoxe vor fi la Alba Iulia, membrii din Guvern, foarte mulți parlamentari.”

Gabriel Pleșa a mai precizat că turiștii care vor veni de 1 Decembrie la Alba Iulia, dar care sunt cazați în afara orașului și chiar în localitățile învecinate, vor putea veni cu mașina doar până la intrarea în oraș.

„Măsurile de siguranță și de ordine sunt extraordinar de dificil de luat. Niciodată nu cred că orașul nostru va mai avea atât de mulți oameni pe metru pătrat. Circulația va fi blocată complet în seara zilei de 30 noiembrie și pe 1 decembrie, practic nu se va mai circula cu mașina decât în zonele limitrofe.

Tot ceea ce vine dispre Alba Iulia se va opri în niște parcări, pe niște terenuri agricole pe care le vom amenaja. Vor fi peste 400 de voluntari care ne vor ajuta și care vor fi plasați în toate punctele importante.”

Acesta a mai declarat că, de 1 decembrie, nu vom avea 3 ci chiar 4 intrări în oraș.

„Avem 3 intrări importante spre Alba Iulia în prezent, dinspre Apuseni, Cluj și Sebeș, iar până de 1 decembrie se va deschide și cea de-a patra, între Vurpăr –Pâclișa, care sunt convins că va absorbi mare parte din mașinile care vor ajunge la noi în oraș.

Vom încerca de asemenea ca pe o parte a traseului, posibil până în zona BCR sau Cimitirul Eroilor, să fie microbuze și autobuze care să aducă călătorii care își lasă mașinile la intrarea în oraș, iar din aceste puncte aceștia să vină pe jos până în Cetate”, a spus Gabriel Pleșa.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea