Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Furtuna Sabine, în drum spre România: ANM anunță cod GALBEN și PORTOCALIU. Care vor fi zonele afectate de uragan

CRIȘAN Alin

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Furtuna Sabine, în drum spre România: ANM anunță cod GALBEN și PORTOCALIU. Care vor fi zonele afectate de uragan

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în ultimele zile, mai multe avertizări nowcasting de vreme severă, intensificări ale vântului și căderi de zăpadă.

Meteorologii au emis o nouă avertizare, valabilă până astăzi, la ora 20.00, de vânt puternic care poate ajunge până la 90 de km/h. Va ninge viscolit în unele zone ale țării.

În Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, rafalele vor depăşi 55…65 de km/h şi, izolat, 70…80 km/h.

Furtuna Sabine, care a lovit partea vestică a Europei – în Germania, spre exemplu, a fost emis și un cod violet din această cauză – va survola și România, aducând intensificări ale vântului, ploaie și lapoviță.

În zona înaltă de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Suceava, Neamţ, Cluj şi Bihor vor fi intensificări susţinute ale vântului cu rafale de peste 90…120 km/h şi temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilităţii sub 50 m.

Intensificări ale vântului – cu rafale 45…55 km/h, vor apărea, de altfel, și în restul teritoriului. Se vor semnala precipitații sub formă de ploaie şi lapoviţă în celelate regiuni, iar izolat vor exista condiţii pentru formarea poleiului. În sud-vestul României, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea