Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Furtuna a blocat complet traficul pe Transalpina, în zona Oașa

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma unei furtuni puternice care a avut loc sâmbătă după-amiază pe DN 67C, cunoscut și sub numele de Transalpina, în zona Tău-Oașa din județul Alba, circulația a fost fost blocată în ambele sensuri.

Zeci de metri de drum au fost acoperiți cu aluviuni căzute de pe versanți, în circa două ore cât a durat furtuna.

Potrivit ISU Alba, la ora 19.40 se intervenea din plin cu un buldoexcavator pentru deblocarea drumului.

În Alba Iulia, furtuna ce a durat aproape trei ore a inundat mai multe subsoluri de case. La Micești, Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intrevenit pentru evacuarea apei dintr-o locuință.

De când a fost reabilitat Drumul Național 67C, supranumit și Drumul Regelui, cunscut ca cea mai înaltă șosea din România, foarte mulți turiști aleg acest traseu pentru drumeții, mai ales în weekend. Acest traseu este complet accesibil doar 3 luni pe an, vara. În rest, la cote de peste 2000 de metri altitudine, zăpada face ca acest drumsă fie  închis din august si pana in iunie.

Transalpina face legatura intre Novaci si Sebes. Este un traseu foarte putin cunoscut care pe alocuri urca la peste 2000 m (Pasul Urdele 2145 m) insa extrem de frumos si salbatic.

Avertizarea de furtuna, emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă si în județul Alba, până duminică, 24 iunie ora 22.00. În intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata unde vor fi frecvente descărcari electrice, averse cu caracter torential, insotite de grindina si intensificari de vant ce vor lua si aspect de vijelie. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

UPDATE: Începând cu ora 21.10, circulaţia pe DN 67C a fost reluată pe un sens de mers, prin amenajarea unei rampe peste aluviuni.

Vom reveni cu amănunte.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea