Rămâi conectat

Politică Administrație

Fundația Maranatha din Alba Iulia a primit scutire de impozit pentru unul dintre imobile

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundația Maranatha din Alba Iulia va fi scutită de plata impozitului pe clădiri aferent anului 2014, pentru imobilul situat pe str. Liviu Rebreanu nr.1, din municipiu, care, potrivit autorizației de construcție, este constituit din biserică și locuință parohială.

Chiar dacă Legea nr.571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, se precizează că sunt scutite de impozit doar clădirile aflate în proprietatea unui cult religios recunoscut oficial în România, consilierii locali au hotărât să accepte solicitarea reprezentantului fundației care a explicat că este vorba de ”o clădire utilizată pentru activități sociale umanitare”.

Acum, nu știm exact dacă votul covârșitor ”pentru” a fost acordat datorită apropierii spirituale a unor șefi din administrația locală de ideile religioase propovăduite de respectiva fundație, sau pur și simplu aleșii locali s-au grăbit pentru a participa la sindrofia organizată de unul dintre viceprimari, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 51 de ani, însă, cu siguranță, având în vedere și apropierea Crăciunului, cel puțin unul dintre articolele prezente în Statutul acesteia i-a sensibilizat:

”Art.5 Fundația își propune să contribuie la transpunerea în fapte a misiunii creștine de a arăta oamenilor marea dragoste a lui Dumnezeu pentru lume în Isus Hristor, prin propovăduirea credinței în Sfânta Treime, Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și a moralei creștine prevăzute în Sfânta Scriptură sau Biblia, acordând ajutor celor aflați în nevoi spirituale, sufletești, sociale și trupești, fără deosebire de naționalitate, sex, religie sau orientare politică”.

Totuși, din documentele anexate proiectului de hotărâre nu reiese clar cărui cult religios recunoscut oficial în România îi aparține această fundație. Dar, dacă nu este vorba despre un cult religios, de ce pe autorizația de construcție a imobilului scutit de impozit scrie ”biserică și locuință parohială”? Și daca nu e nici una, nici alta, de ce s-a acordat scutire?

Sunt doar câteva întrebări ce se pot clasifica în seria… ”Încurcate sunt căile administrației locale”, pentru care, probabil, vom primi cândva un răspuns.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea