Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Video: Fundația Comunitară Alba a lansat concursul de finanțare a proiectelor din Fondul pentru Cultură

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fundaţia Comunitară Alba a lansat astăzi, la sala de conferințe a Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, concursul de finanțare, din Fondul pentru Cultură al fundației, a proiectelor unor ONG-uri din județul nostru, fiind prima organizație neguvernamentală din Alba care și-a dezvoltat un fond propriu de cultură din care acordă granturi. Inițiativa Fundației Comunitare Alba este sprijinită de Asociația pentru Relații Comunitare și Muzeul Național al Unirii.

Misiunea Fundaţiei Comunitare Alba este de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor din judeţul nostru prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru proiecte cu impact în comunitate. După succesul finanțărilor în domeniile educație-tineret din cadrul Programul YouthBank (granturi în valoare totală de peste 64.000 lei acordate în perioada 2010-2013), fundația își îmbogățește portofoliul de acțiune comunitară prin acordarea de granturi pentru proiecte culturale.

Fondul pentru Cultură este un fond permanent al Fundației Comunitare Alba, iar în acest an are o valoare totală de 10.000 lei, din care vor fi acordate granturi cu o valoare maximă de 2.000 lei fiecare. Primii beneficiari ai Fondului pentru Cultură vor fi organizațiile neguvernamentale din județul Alba, singurele eligibile să participe la concursul de finanțare, dar beneficiarul final este în fapt comunitatea locală, care prin Fondul pentru Cultură va primi un sprijin financiar necesar pentru dezvoltarea de initiațive și implementarea unor proiecte culturale cu impact.

Pentru a se asigura că vor fi finanțate cele mai bune proiecte, fundația a constituit un comitet de selecție a proiectelor, format din specialiști și reprezentanți ai fundației: Gabriel Rustoiu (directorul MNU), conf.univ.dr. Diana Câmpan (Universitatea “1 Decembrie 1918”), Dana Zecheru (director Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Alba), artistul plastic Cosmin Mureșan și Dorin Sava, directorul executiv al fundației. La lansarea concursului de finanțare au mai participat Matei Drâmbărean, directorul Direcției Județene Alba pentru Cultură și Patrimoniul Național, conducerea filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, dar și lideri ai unor ONG-uri locale implicate în domeniul cultural.

ONG-urile pot aplica pentru finanțare având și parteneri instituționali sau business, contribuind în acest fel la dezvoltarea comunității din punct de vedere cultural prin dezvoltarea de inițiative și parteneriate în acest domeniu și implementarea unor proiecte cu impact. Prin finanțările oferite în cadrul Fondului pentru Cultură, Fundația Comunitară Alba contribuie în mod efectiv la creșterea capacității ONG-urilor câștigătoare ale granturilor de a implementa proiecte culturale și de a asigura, în acest fel, experiența de succes necesară pentru dezvoltarea de noi inițiative.

ONG-urile pot trimite aplicaţiile la adresa [email protected] până cel mai târziu la data de 5 iunie 2013. Ghidul de finanțare și formularul aplicației vor putea fi descărcate de pe site-ul cultura.fundatiacomunitaraalba.ro, începând cu orele 17 ale zilei de azi.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea