Frunze şi vampiri

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Elena Udrea le-a spus marţi jurnaliştilor că verificarea la nivel internaţional a logo-ului brandului turistic al României – celebra frunză –  s-a soldat cu happy end. Concret, OSIM şi Oficiul pentru Armonizarea Pieţei Interne (organismul corespondent european) ar fi decis că logo-ul este original. Ea le-a mai zis jurnaliştilor că „persoana despre care s-a spus că a creat o frunză asemănătoare a dat o declaraţie că nu este un produs identic”. Generoasă persoană. Oare cât o fi costat această declaraţie binevoitoare căci pe frunză ministerul d-nei Udrea a dat o căruţă de bani? În sfârşit, s-a dovedit că cel mai bine poate fi prezentată România fără frunză. Adică în fundul gol. Astfel, potrivit postului Realitatea TV, turismul românesc este excelent promovat pe site-uri porno de către reporteriţe goale puşcă, adică în costumul… Evei. După cum am văzut, acestea reprezintă ţara noastră într-o lumină extrem de favorabilă, de la Capitala Bucureşti până la zonele montane rurale şi de la staţiunile de pe Valea Prahovei, unde se pot practica în cele mai bune condiţii sporturile de iarnă, până la litoralul Mării Negre. De altfel, Ilie Năstase îi chiar sugerase Elenei Udrea, într-un interviu apărut în Kamikadze, să folosească pentru imaginea ţării o femeie goală, pe spatele căreia să fie scris România, întrucât o asemenea publicitate ar fi mai incitantă pentru străini decât oricare alta. Americanii sunt însă de altă părere, optând pentru Dracula. Ca dovadă că postul american de televiziune CBS, citat de Cotidianul, i-a dedicat contelui vampir, chiar de Halloween, un reportaj sub genericul „Uitaţi de seria Twilight, Dracula este adevăratul vampir!” În reportaj, este prezentă Simona Minculescu, fost ambasador al României la ONU, care a făcut nişte confesiuni de groază. După ce a povestit cum a avut ea revelaţia potenţialului extraordinar al legendei contelui transilvănean, doamna ex-ambasador le-a spus americanilor că în orice român zace un Dracula. „Aşadar, dacă ajută România, dacă ne ajută să ne îmbunătăţim imaginea, de ce să nu inventăm nişte legende legate de orice are legătură cu sângele? Vedeţi, chiar şi dinţii mei, dacă n-aţi remarcat, sunt de tip transilvănean… Apropo, îmi place gâtul dvs.”, a glumit d-na Minculescu.
Dacă mă gândesc bine, d-na ex-ambasador n-ar trebui judecată prea aspru pentru glumiţele ei, căci România are într-adevăr foarte mulţi vampiri setoşi, care s-au înfruptat la greu din „sângele poporului” pentru a-şi satisface pofta imensă de bani şi de putere. Satisfacerea acestei pofte este tot ceea ce contează pentru ei, chiar dacă vampirii ăştia, politicieni în majoritatea lor, invocă la tot pasul interesul naţional.
Un exemplu de ultimă oră este jocul de ping-pong dintre Guvern şi Parlament cu Legea Educaţiei. În mod normal, o lege de o asemenea importanţă pentru întreaga societate românească ar fi trebuit să fie dezbătută în Parlament. Având în vedere faptul că, după adoptare, ea nu se va aplica decât începând cu anul şcolar viitor, asumarea răspunderii de către Guvernul Boc nu se justifică în niciun fel. Prin urmare, opoziţia a avut dreptate să reclame retragerea Legii Educaţiei din Senat de către Cabinetul Boc, cu atât mai mult cu cât Executivul şi-a făcut un prost obicei din asumarea răspunderii, de care abuzează ca de altfel mai toate guvernele postdecembriste. Astfel s-a ajuns ca România să fie guvernată în fapt mai mult de Curtea Constituţională şi de FMI decât de Guvern. Asta ca să nu mai vorbesc de preşedintele Traian Băsescu, foarte dur cu opoziţia, cu mogulii, cu jurnaliştii şi cu mai toată lumea, dar blând şi sfios ca o fată mare cu FMI-ul pe care îşi exersează engleza de baltă şi charisma obosită.
Maria Lucia MUNTEANU

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

web site 14 noiembrie 2010 at 20:08

Appreciation for another good article. I have a powerpoint presentation next few days, and I am on the look out for this sort of information.

Comentariile sunt oprite