Rămâi conectat

Actualitate

Frigul și ploaia se întorc! Iarna revine în următoarele zile în România. PROGNOZA meteo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Frigul și ploaia se întorc! Iarna revine în următoarele zile în România. PROGNOZA meteo

Meteorologii anunță frig, ploi, iar la munte se vor semnala precipații mixte. Weekend-ul începe cu temperaturi scăzute și vreme închisă.

Joi, vremea se va răci în regiunile extracarpatice, unde valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această dată, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor menține peste mediile climatologice. Cerul va fi variabil, mai mult noros în estul, sudul şi parțial în centrul țării; local la munte vor fi precipitații mixte la altitudini sub 1500 m, iar la altitudini mai mari predominant ninsori, pe arii restrânse va ploua în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia şi cu totul izolat se vor semnala mai ales ploi în Moldova şi estul Transilvaniei.

Minime cuprinse între 0 și 7 grade Celsius

Răcirea accentuată care se resimte deja în mai multe regiuni va continua și pe parcurusul zilei de vineri, 24 februarie. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi în general închisă şi temporar va ploua în vestul, centrul, nordul, nord-estul ţării, iar pe parcursul zilei local şi în restul teritoriului.

„Ploile vor fi mai intense noaptea în Crişana, Maramureş, Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, unde pe alocuri se vor acumula cantităţi de peste 20-30 l/mp. La munte precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, local şi temporar cu intensificări în regiunile vestice, estice, sud-estice, unde la rafală vor fi viteze în general de 45-55 km/h, dar şi la munte, cu precădere în a doua parte a intervalului, când la altitudini mari, rafalele vor depăşi 80-90 km/h”, arată meteorologii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade Celsius. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă

În București, vineri, vremea se va menţine în general închisă şi trecător, ziua, va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 1 și 3 grade Celsius. Noaptea se va forma ceaţă.

După acest episod de vreme rece se anunță o încălzire spre finalul săptămânii viitoare, iar alternanțele termice vor continua și în luna martie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea