Rămâi conectat

Ştirea zilei

Frigider sau combină frigorifică? Ce este mai bun?

Andreea Ștefan

Publicat

în

Deși majoritatea oamenilor sunt conștienți de ceea ce face un frigider și o combină frigorifică, mulți dintre ei nu pot răspunde ce este diferit între cele două.

Deși, aparțin aceleiași familii și, practic, fac același lucru, adică mențin o temperatură standard mai rece pentru a păstra mâncarea, diferențele între frigidere și combine frigorifice există.

Una dintre cele mai recunoscute mărci de electrocasnice din Statele Unite ale Americii a devenit inspirația din spatele acestor două cuvinte. Brandul „Fridgidaire” a devenit atât de popular prin modelele sale inițiale de aparate frigorifice, încât oamenii au derivat cuvântul „frigider”, pe care îl folosesc și acum pentru a descrie un aparat frigorific.

Totuși, mai târziu, odată cu avansarea tehnologiei, frigiderul comun din gospodărie a început să arate altfel și să primească funcții noi și, astfel, a devenit o combină frigorifică.

Care este diferența?

Există o serie de funcționalitățile diferite care diferențiază cele două aparate. La combine frigorifice, accentul principal este pus pe oferirea în mod egal a celor două funcționalitări: de răcire și congelare. La frigidere simple, partea ce privește congelatorul este mai puțin importantă și există chiar și modele care nu dețin un congelator.

Un frigider este în general dispus vertical. Cea mai mare parte este ocupată de spațiul de răcire, în timp ce o mică parte este rezervată congelatorului. În frigidere, congelatorul, dacă există, se află într-o mică secțiune adăugată sus sau jos.

Combinele frigorifice sunt dispuse tot vertical, dar sunt un fel de frigider dublu. Astfel, la combine frigorifice există două uși, dintre care una deschide un frigider, iar cealaltă un congelator. De asemenea, mai există tipul de combine frigorifice „French door”, care are congelatorul în partea de jos, iar partea de sus este compusă din două compartimente cu uși separate.

Combinele frigorifice sunt aparatele care în mod normal au atât mecanisme de răcire cât și de congelare instalate pe ele, în timp ce un frigider este aparatul în care mecanismele de congelare sunt de obicei omise, pentru menținerea compactă a acestuia.

Combinele frigorifice sunt utilizate în mod normal în gospodării și în industrie și comerț, fiind mai mari și mai potrivite pentru cantități mari de mâncare.

În schimb, frigiderele sunt folosite în principal în locuințe cu o singură persoană, cu două persoane sau cu familii mici care nu mănâncă multă mâncare gătită și nu au nevoi mari de păstrare a mâncărurilor.

Atât frigiderele, cât și combinele frigorifice pot fi independente sau încorporate în mobila de bucătărie.

Scopurile frigiderilor și ale combinelor frigorifice

Datorită diferenței totale de dimensiuni și de construcție, cele două produse sunt utilizate în scopuri diferite. Chiar dacă funcționează în aceeași idee, de răcire și de depozitare a mâncărurilor, combinele frigorifice au mai multă putere de răcire și îngheț decât frigiderele normale. În plus, în combine frigorifice primești un compartiment separat mai mare al congelatorului și mai mult spațiu, ceea ce înseamnă că poți stoca de fapt mai multe articole comparativ cu un frigider.

Diferențele de temperatură și funcționalitate

Temperatura la care funcționează combine frigorifice și frigiderele diferă. De exemplu, în mod implicit, combinele frigorifice sunt programate să mențină temperatura cu câteva grade peste punctul de îngheț al apei, astfel încât produsele alimentare și medicamentele să poată avea temperatura optimă pentru conservare. Compartimentul congelator poate menține temperatura sub punctul de îngheț, ceea ce înseamnă că alimentele pot fi păstrate și vor rămâne înghețate până când sunt scoase.

Frigiderele, pe de altă parte, în special cele mai mici, sunt programate pentru a menține o temperatură mai mică decât cea în cazul unei combine frigorifice, astfel încât tot ceea ce se află în interiorul său să fie menținut la o temperatură rece, destul de scăzută. Cu toate acestea, un frigider nu va putea menține standardele de conservare ca o combină frigorifică și cu siguranță nu te poți aștepta la temperaturi de înghețare în ele.

Deci, ce ar trebui să alegi? Combine frigorifice sau frigidere?

În timp ce o combină frigorifică va fi mai utilă și mai spațioasă util pentru depozitarea mâncărurilor de zi cu zi, nu înseamnă că un frigider nu va fi de niciun folos. De fapt, resturile, pâinea și pastele, ambalajele și chiar apa și băuturile înghețate pot dura mult timp în frigider. Vinul și berile pot fi, de asemenea, depozitate și refrigerate într-un frigider, dar pentru rezultate optime răcitoarele de vin vor face o treabă mai bună decât frigiderele. Cu toate acestea, în ceea ce privește lucrurile comestibile, dacă vrei să păstrezi alimente cum ar fi legume, păsări de curte, carne, pește și produse lactate, o combină frigorifică va îndeplini această sarcină mai mult decât bine.

Care este mai bun?

Ambele aparate au propriul set de funcționalități și puncte forte. În timp ce combinele frigorifice par mai performante și pot găzdui mai multe produse, frigiderul câștigă pentru dimensiunile sale compacte și eficiența asemănătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea