Ziarul Unirea

Frigider sau combină frigorifică? Ce este mai bun?

Deși majoritatea oamenilor sunt conștienți de ceea ce face un frigider și o combină frigorifică, mulți dintre ei nu pot răspunde ce este diferit între cele două.

Deși, aparțin aceleiași familii și, practic, fac același lucru, adică mențin o temperatură standard mai rece pentru a păstra mâncarea, diferențele între frigidere și combine frigorifice există.

ELIT

Una dintre cele mai recunoscute mărci de electrocasnice din Statele Unite ale Americii a devenit inspirația din spatele acestor două cuvinte. Brandul „Fridgidaire” a devenit atât de popular prin modelele sale inițiale de aparate frigorifice, încât oamenii au derivat cuvântul „frigider”, pe care îl folosesc și acum pentru a descrie un aparat frigorific.

Totuși, mai târziu, odată cu avansarea tehnologiei, frigiderul comun din gospodărie a început să arate altfel și să primească funcții noi și, astfel, a devenit o combină frigorifică.

Care este diferența?

Există o serie de funcționalitățile diferite care diferențiază cele două aparate. La combine frigorifice, accentul principal este pus pe oferirea în mod egal a celor două funcționalitări: de răcire și congelare. La frigidere simple, partea ce privește congelatorul este mai puțin importantă și există chiar și modele care nu dețin un congelator.

Un frigider este în general dispus vertical. Cea mai mare parte este ocupată de spațiul de răcire, în timp ce o mică parte este rezervată congelatorului. În frigidere, congelatorul, dacă există, se află într-o mică secțiune adăugată sus sau jos.

Combinele frigorifice sunt dispuse tot vertical, dar sunt un fel de frigider dublu. Astfel, la combine frigorifice există două uși, dintre care una deschide un frigider, iar cealaltă un congelator. De asemenea, mai există tipul de combine frigorifice „French door”, care are congelatorul în partea de jos, iar partea de sus este compusă din două compartimente cu uși separate.

Combinele frigorifice sunt aparatele care în mod normal au atât mecanisme de răcire cât și de congelare instalate pe ele, în timp ce un frigider este aparatul în care mecanismele de congelare sunt de obicei omise, pentru menținerea compactă a acestuia.

Combinele frigorifice sunt utilizate în mod normal în gospodării și în industrie și comerț, fiind mai mari și mai potrivite pentru cantități mari de mâncare.

În schimb, frigiderele sunt folosite în principal în locuințe cu o singură persoană, cu două persoane sau cu familii mici care nu mănâncă multă mâncare gătită și nu au nevoi mari de păstrare a mâncărurilor.

Atât frigiderele, cât și combinele frigorifice pot fi independente sau încorporate în mobila de bucătărie.

Scopurile frigiderilor și ale combinelor frigorifice

Datorită diferenței totale de dimensiuni și de construcție, cele două produse sunt utilizate în scopuri diferite. Chiar dacă funcționează în aceeași idee, de răcire și de depozitare a mâncărurilor, combinele frigorifice au mai multă putere de răcire și îngheț decât frigiderele normale. În plus, în combine frigorifice primești un compartiment separat mai mare al congelatorului și mai mult spațiu, ceea ce înseamnă că poți stoca de fapt mai multe articole comparativ cu un frigider.

Diferențele de temperatură și funcționalitate

Temperatura la care funcționează combine frigorifice și frigiderele diferă. De exemplu, în mod implicit, combinele frigorifice sunt programate să mențină temperatura cu câteva grade peste punctul de îngheț al apei, astfel încât produsele alimentare și medicamentele să poată avea temperatura optimă pentru conservare. Compartimentul congelator poate menține temperatura sub punctul de îngheț, ceea ce înseamnă că alimentele pot fi păstrate și vor rămâne înghețate până când sunt scoase.

Frigiderele, pe de altă parte, în special cele mai mici, sunt programate pentru a menține o temperatură mai mică decât cea în cazul unei combine frigorifice, astfel încât tot ceea ce se află în interiorul său să fie menținut la o temperatură rece, destul de scăzută. Cu toate acestea, un frigider nu va putea menține standardele de conservare ca o combină frigorifică și cu siguranță nu te poți aștepta la temperaturi de înghețare în ele.

Deci, ce ar trebui să alegi? Combine frigorifice sau frigidere?

În timp ce o combină frigorifică va fi mai utilă și mai spațioasă util pentru depozitarea mâncărurilor de zi cu zi, nu înseamnă că un frigider nu va fi de niciun folos. De fapt, resturile, pâinea și pastele, ambalajele și chiar apa și băuturile înghețate pot dura mult timp în frigider. Vinul și berile pot fi, de asemenea, depozitate și refrigerate într-un frigider, dar pentru rezultate optime răcitoarele de vin vor face o treabă mai bună decât frigiderele. Cu toate acestea, în ceea ce privește lucrurile comestibile, dacă vrei să păstrezi alimente cum ar fi legume, păsări de curte, carne, pește și produse lactate, o combină frigorifică va îndeplini această sarcină mai mult decât bine.

Care este mai bun?

Ambele aparate au propriul set de funcționalități și puncte forte. În timp ce combinele frigorifice par mai performante și pot găzdui mai multe produse, frigiderul câștigă pentru dimensiunile sale compacte și eficiența asemănătoare.

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Reacția premierului Cîțu după eliminarea măștilor în aer liber: „A fost WOW. Urmează 1 iunie”

Primul ministru Florin Cîțu a povestit, pe pagina sa de pe o rețea de socializare, cum a fost în prima… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro