Rămâi conectat

Actualitate

FRAUDĂ pe internet: Cum sunt păcăliți oamenii cu amenzi false de la Poliție, Europol sau FBI

Ziarul Unirea

Publicat

în

FRAUDĂ pe internet: Cum sunt păcăliți oamenii cu amenzi false de la Poliție, Europol sau FBI

Poliția Română trage un semnal de alarmă asupra unei noi metode prin care hoții încearcă să facă rost de bani. Se prezintă polițiști și cer plata unor amenzi, după ce victimele ar fi accesat site-uri cu caracter sexual. Victimele sunt amenințate inclusiv că numele lor va apărea la televizor.

„Niciodată nu este prea târziu să ne protejăm de tot ce înseamnă FAKE! PolițiaRomână nu trimite astfel de mail-uri! Recomandăm să nu dați importanță unor astfel de mesaje, mail-uri sau orice altă abordare similară. Sesizați-ne dacă ați suferit vreo vătămare a intereselor legitime”, se arată într-o postarea a Poliției române.

Autorii mailului fals se prezintă polițiști și cer plata unor amenzi, după ce victimele ar fi accesat site-uri cu caracter sexual.

Victimele sunt amenințate inclusiv că numele lor va apărea la televizor: „Veți fi înregistrat ca infractor sexual și, așa cum indică procedura de urgență, informațiile dumneavoastră vor fi transmise asociațiilor care luptă împotriva pedofiliei și mai multor canale naționale de televiziune pentru o difuzare masivă, astfel încât familia dumneavoastră, rudele dumneavoastră și întreaga Franță să știe ce faceți în fața calculatorului”.

„Puteți să citiți câteva rânduri și o să observați că mail-ul este plin de greșeli… Traducerea a dat eroare. Să auzim doar de bine!”, adaugă Poliția în postare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des

Unirea Ziarul

Publicat

în

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, septuagenarii vor fi obligați să repete analizele medicale pentru carnet o dată la cinci ani, iar octogenarii, din doi în doi ani. Parlamentarii care au venit cu această inițiativă spun că astfel vor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea