Frăția administrației locale din România și Republica Moldova – Alba Iulia, gazda Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale
Alba Iulia este gazda, în perioada 21-23 mai, a Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, în cea de-a II-a sesiune ordinară, prima fiind organizată dincolo de Prut.
Cu această ocazie a fost convocat în ședință ordinară și Consiliul director al Autorităților Locale din România și Republica Moldova, urmând ca părțile română și moldoveană să semneze un acord de înfrățire.
Discuțiile vor viza, cu precădere, analiza și adoptarea de măsuri specifice Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, dar și criterile de punctare pentru noul PNDR şi ghidul solictantului pentru perioada 2014-2020.
Pe lângă sesiunile de lucrări programate, participanții la eveniment vor avea ocazia să facă o vizită la Traseul celor Trei Fortificații, obiectiv turistic unic în Europa, din care fac parte Castrul Roman (106 d. Ch.), Cetatea Medievală (sec. XVI-XVII) și Cetatea Alba Carolina (sec XVIII).
Vizita se va încheia cu prezentarea onorului în cinstea vizitatorilor cu executarea a trei salve de tun.
La eveniment participă şi Ambasadorul republicii Moldova în România, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, preşedintele AcoR , Emil Drăghiciu şi preşedintele Congresului Autorităţilor Locale din Moldova.
„Acum doi am propus, pentru că evenimentul are loc la doi ani, ca a doua ediţie să aibă loc la Alba Iulia pentru că este capitala Unirii, cealaltă capitală a ţării. Lucrările congresului se vor desfăşura pe parcursul zilei de vineri, începând cu ora 10:00, la Sala Unirii.La congres vor participa aproximativ 200 de primari din Republica Moldova şi din ţară. În cadrul evenimentul o să fie semnate acte de înfrăţire între localităţi din România şi Republica Moldova. Scopul principal al evenimentului este de a discutaprblemele cu care se confruntă administraţile publice din cele două ţări, stabilirea de schimburi şi de experienţă pentru ca actul administrativ din cele două ţări să aibă mai multă calitate. La Brusseles , la întâlnirile Comitetului Regiuniloram noi cerut acordarea de fonduri că să scriem proiecte comune cu Republica Moldova, inclusiv de infrastructură.” a spus primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian preşedintele ACOR Alba şi vicepreşedinte la nivel naţional al Asociaţiei Comunelor din România.
B.P.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament
Florin Roman, președinte al Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă, în noul Parlament Florin Roman va ocupa în perioada următoare funcția de președinte a Comisiei de Administrație Publică a Camerei Deputatilor și vicelider al grupului PNL în Comisia de Muncă. Citește și: Cum şi-au împărţit […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun