Rămâi conectat

Politică Administrație

Frăția administrației locale din România și Republica Moldova – Alba Iulia, gazda Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Iulia este gazda, în perioada 21-23 mai, a Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, în cea de-a II-a sesiune ordinară, prima fiind organizată dincolo de Prut.

Cu această ocazie a fost convocat în ședință ordinară și Consiliul director al Autorităților Locale din România și Republica Moldova, urmând ca părțile română și moldoveană să semneze un acord de înfrățire.

Discuțiile vor viza, cu precădere, analiza și adoptarea de măsuri specifice Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova, dar și criterile de punctare pentru noul PNDR şi ghidul solictantului pentru perioada 2014-2020.

Pe lângă sesiunile de lucrări programate, participanții la eveniment vor avea ocazia să facă o vizită la Traseul celor Trei Fortificații, obiectiv turistic unic în Europa, din care fac parte Castrul Roman (106 d. Ch.), Cetatea Medievală (sec. XVI-XVII) și Cetatea Alba Carolina (sec XVIII).

Vizita se va încheia cu prezentarea onorului în cinstea vizitatorilor cu executarea a trei salve de tun.

La eveniment participă şi Ambasadorul republicii Moldova în România, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, preşedintele AcoR , Emil Drăghiciu şi preşedintele Congresului Autorităţilor Locale din Moldova.

Gheorghe Damian„Acum doi am propus, pentru că evenimentul are loc la doi ani, ca a doua ediţie să aibă loc la Alba Iulia pentru că este capitala Unirii, cealaltă capitală a ţării. Lucrările congresului se vor desfăşura pe parcursul zilei de vineri, începând cu ora 10:00, la Sala Unirii.La congres vor participa aproximativ 200 de primari din Republica Moldova şi din ţară. În cadrul evenimentul o să fie semnate acte de înfrăţire între localităţi din România şi Republica Moldova. Scopul principal al evenimentului este de a discutaprblemele cu care se confruntă administraţile publice din cele două ţări, stabilirea de schimburi şi de experienţă pentru ca actul administrativ din cele două ţări să aibă mai multă calitate. La Brusseles , la întâlnirile Comitetului Regiuniloram noi cerut acordarea de fonduri că să scriem proiecte comune cu Republica Moldova, inclusiv de infrastructură.” a spus primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian preşedintele ACOR Alba şi vicepreşedinte la nivel naţional al Asociaţiei Comunelor din România.

 B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea