Rămâi conectat

Politică Administrație

Franța și Germania, împotriva aderării României la spatiul Schengen. Fondurile pentru romi „se ciordesc”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șansele Romaniei si Bulgariei de a fi acceptate în spatiul Schengen au scăzut vertiginos după ce Franța și ulterior Germania și-au reafirmat ostilitatea vizavi de șansele celor două țări.

Decizia referitoare la aderarea României și Bulgariei la Schengen va fi aflată la începutul anului următor, după ce Comisia Europeană va sesiza la sfârșitul acestui ani membrii săi pentru a se pronunța în legătură cu această chestiune.

Franta, prin vocea ministrului Afacerilor Externe, Laurent Fabius, a subliniat că România și Bulgaria nu indeplinesc conditiile pentru integrarea in spatiul Schengen. Germania, prin intermediul ministrului său de interne Hans-Peter Friedrich, acuză gradul redus de absorbtie a fondurilor europene, referindu-se în special la proiectele de integrare sociala a romilor și, la reducerea imigratiei. Acesta a mai spus că va cere Comisiei Europene să i-a măsuri în acest sens.

Friedrich a cerut ca Romania si Bulgaria sa fie obligate sa plateasca pentru imbunatatirea conditiilor de trai ale minoritatii roma in aceste state. Comisia Europeana “trebuie sa se asigure ca fondurile europene puse la dispozitia celor doua tari sunt și folosite. Ministrul Friedrich a precizat ca aceste aspecte au fost discutate si la reuniunea ministrilor de interne europeni de martea trecuta. Din fondurile europene ar trebui ameliorate sistemele de asistenta sociala cu precadere pentru comunitatea roma.

Până și reperezentantul romilor la nivelul Guvernului României a sesizat faptul că banii europeni destinați integrării romilor se fură în timp ce, cei care ar trebui să beneficieze de ei se zbat în sărăcie și caută o viață mai bună în străinătate.

Consilierul premierului privind problemele romilor, Damian Drăghici, a declarat, în urmă cu 5 luni că strategia romilor a fost făcută „la mişto”, banii europeni „se ciordesc”, în timp ce „romii de la firul ierbii nu au ce mânca”, iar peste un an sau doi se va vedea că nu s-a făcut nimic.

„În realitate nu se face nimic. S-au făcut birouri şi s-au luat maşini din bani europeni, dar nimic nu se schimbă”, a mai spus consilierul premierului, afirmând de mai multe ori că „se ciordesc bani europeni”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea