Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO/VIDEO: Teiuşanca Daniela Marian – Miss Turism Alba 2012

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Turismul judeţean şi-a încoronat în această seară regina.  Zeci de albaiulieni au fost prezenţi duminică seara la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, unde începând cu ora 19.00, s-a desfăşurat concursul Miss Turism Alba 2012.

După mai multe probe antrenante, de prezentare a rochilor de seară, de cultură (care au vizat şi întrebări legate de obiectivele turistice ale zonei pe care o reprezintă fiecare concurentă) şi prezentare costume de baie, juriul a desemnat-o câştigătoare a titlului de „Miss Turim Alba 2012” pe Daniela Marian, reprezentanta oraşului Teiuş.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ea a fost aleasă din rândul celor 10 finaliste ce au fost selectate în urma preselecţiilor locale desfăşurate în perioada 20-24 octombrie, precum şi a votării online pe site-ul www.missturismalba.ro.  Iată numele celor 10 finaliste intrate în concurs: Maroşi Ana Maria – Ocna Mureş; Croitoru Ioana Cristina – Alba Iulia; Bic Daniela Victoria – Sebeş; Sicoe Camelia Loredana – Baia de Arieş; Maxa Carina Elena – Zlatna; Iosin Daiana Anamaria – Zlatna; Pandor Anamaria – Baia de Arieş; Marian Daniela – Teiuş; Rosian Diana Andreea – Ocna Mureş şi Poenaru Anamaria – Cugir.

Locul II a fost ocupat de albaiulianca Ioana Cristina Croitoru, iar locul III de Elena Corina Maxa, reprentanta oraşului Zlatna.

Juriul concursului a fost format din Laura Goarnă – Miss Turism Alba 2011, Gheorghe Berghian, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Mihai Sturzu – membru trupei HI- Q, Lucian Craiu – director Creative Design şi Ştefan Lungu, partener organizare.

Prima probă a fost cea de prezentare a unui scurt cv propriu dar şi a rochilor de seara în care concurentele au defilat rând pe rând prin faţa juriului, probă la care în mare parte s-a şi făcut departajearea concurentelor, ca urmare a unor bâlbe din partea mai multora dintre acestea, îndeosebi referitoare la unele date privind zonele pe care le reprezintă.

Cea de-a doua probă a fost cea de cultură generală, în care concurentele au trebuit să răspundă unor întrebări puse de amfitrionii concursului Flavia Nicolae şi Dan Lungu, între care aş aminti denumirea veche a localităţilor pe care le reprezintă, obiective turistice şi istorice, numărul populaţiei, etc, probă la care fetele au demonstrat că s-au pregătit destul de temeinic, reuşind să o treacă toate cu brio.

Ultima probă, de prezentare a costumelor de baie, a fost cea mai aşteptată şi gustată de publicul prezent. Aceasta a constat într-un dans sincron pe muzică a concurentelor precum şi defilarea rând pe rând pe scenă, fiecare căutând să-şi pună în valoare calităţile fizice.

Pauzele dintre cele trei probe au fost aseznote cu proiecţii ale obiectivelor turistice din zonele pe care concurentele le-au reprezentat, precum şi cu momente muzicale şi de dans,  oferite celor prezenţi de către Flaviu şi Ricky, cei doi albaiulieni prezenţi în concursul „Românii au Talent”  dar şi momente muzicale cu Robert Gavrilaş, solistul Trupei The Puzzles din Alba Iulia.

Finalul evenimentului a aparţinut trupei HI-Q, care deşi s-a lăsat cam mult aşteptată, a reuşit să facă un show muzical şi scenic de excepţie. Cei prezenţi au fredonat alături de membrii trupei piese precum ” Un Minut”, „Bună dimineaţa”, „Soare”  sau „Gaşca mea” iar la final i-au răsplătit cu aplauze.

Daniela Marian- Miss Turism Alba 2012 a fost răplătită de către organizatori cu un premiu în valoare de 2000 de lei,  o cină romantică oferită de Pensiunea turistică MA, precum şi un premiu special din partea Ziarului Unirea, partener media, constând în bani. Ocupanta locului II – Ioana Cristina Croitoru a fost recompensată cu un premiu în valoare de 1000 de lei, iar ocupanta locului III- Elena Corina Maxa, cu suma de 500 de lei. Toate  concurentele au fost răplătite de asemenea cu flori şi diplome de participare.

Una peste alta, putem spune că a fost o ediţie 2012 a Miss Turism Alba reuşită, cu unele mici observaţii. Astfel nu am văzut pe nimeni în sală din partea unor agenţii de turism reprezentative din judeţ (cu excepţia pensiunii MA) care să acorde chiar şi unele premii proprii, dar nici reprezentanţi ai birourilor de turism ale unor instituţii judeţene. Totodată, ne-am fi aşteptat să vedem în această finală cele mai frumoase fete de pe Târnave sau din zona Secaşelor şi chiar din Munţii Apuseni, alte zone turistice deosebit de frumoase ale judeţului. Nu a fost să fie de această dată. Poate…la anul, organizatorii le vor descoperi şi pe acestea, deoarece în asemenea zone pitoreşti sigur se vor găsi fete la fel de frumoase, dornice să-şi reprezinte în concurs zonele din care provin şi desigur să le promoveze din punct de vedere turistic.

Aşteptăm cu nerăbdare următoarea ediţie – Miss Turism Alba 2013!

FOTO/VIDEO: Florin MIHĂLŢAN

Vă prezentăm mai jos imagini şi secvenţe video din cadrul evenimentului:

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea