FOTO/VIDEO: Parada portului popular din județeul Alba, încântare pentru membrii Casei Regale

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sărbătoare mare astăzi la Alba Iulia pentru Casa Regală din România, cu ocazia aniversării a 90 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, la 15 octombrie 1922. După vernisarea expoziţiei de la Sala Unirii, Principesa Margareta, Princiepele Radu şi Principele Nicolae (nepotul regelui Mihai) au participat la o paradă a portului popular din toate zonele județului Alba.

Pe un podium amenajat în piaţeta din faţa statuii lui Mihai Viteazul, oaspeții, flancați de oficialitățile județului, s-au arătat încântați de spectacolul pregătit de diferitele ansambluri și grupuri folclorice din Alba. Alături de aceștia, timp de peste o oră, circa 500 de oameni veniți în Cetatea Alba Carolina la manifestări, au apaludat prestația păstrătorilor noștri de tradiție.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Startul paradei a fost dat de un tânăr voinic (Lucian Forda) aflat pe cal, care după ce a înaintat prin fața mulțimii, s-a oprit în Piațeta Mihai Viteazul unde suflând  într-un tulnic a dat semnalul începerii spectacolului.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Un moment apreciat de toți cei prezenți la această paradă, care ne reamintește de fiecare dată cât de frumoase sunt portul și tradițiile din județul Alba.

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136