Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Parada portului popular din județeul Alba, încântare pentru membrii Casei Regale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătoare mare astăzi la Alba Iulia pentru Casa Regală din România, cu ocazia aniversării a 90 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, la 15 octombrie 1922. După vernisarea expoziţiei de la Sala Unirii, Principesa Margareta, Princiepele Radu şi Principele Nicolae (nepotul regelui Mihai) au participat la o paradă a portului popular din toate zonele județului Alba.

Pe un podium amenajat în piaţeta din faţa statuii lui Mihai Viteazul, oaspeții, flancați de oficialitățile județului, s-au arătat încântați de spectacolul pregătit de diferitele ansambluri și grupuri folclorice din Alba. Alături de aceștia, timp de peste o oră, circa 500 de oameni veniți în Cetatea Alba Carolina la manifestări, au apaludat prestația păstrătorilor noștri de tradiție.

Startul paradei a fost dat de un tânăr voinic (Lucian Forda) aflat pe cal, care după ce a înaintat prin fața mulțimii, s-a oprit în Piațeta Mihai Viteazul unde suflând  într-un tulnic a dat semnalul începerii spectacolului.

Un moment apreciat de toți cei prezenți la această paradă, care ne reamintește de fiecare dată cât de frumoase sunt portul și tradițiile din județul Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea