Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Membrii Trascău Corp, singurii care au participat la acţiunea de defrişare a liniei Mocăniţei.Corneliu Olar ar fi participat şi el alături de un grup de horeni la defrişare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ciuda mobilizării pe facebook, la acţiunea de defrişare a liniei Mocăniţei au participat doar membrii Trascău Corp! “Noi am vrut să mergem pentru că susţinem ideea şi vrem să vedem Mocăniţa mergând din nou! Nu ne-a obligat nimeni! Eu cred că indiferent dacă investiţia e privată sau nu, dacă va duce la dezvoltarea zonei, merită efortul!”, precizează Adrian Puiuleţ.

De data aceasta, s-a lucrat pe porţiunea Lunca Arieşului-Poşaga! Vineri s-a defrişat în porţiunile unde mai era necesar, iar sâmbătă s-a curăţat linia de pinii căzuţi peste ea! S-a început reabilitarea terasamentului, montarea/consolidarea liniei, acolo unde a fost necesar!

Din estimările noastre, se va ajunge săptămâna asta la Poşaga, la pod! Porţiunea dintre Poşaga şi Sălciua este destul de bună, foarte bine curăţată, aşa că , practic, nu mai rămâne (pe această porţiune) multe de făcut. Doar montarea altor şine şi coborârea podului de la Poşaga, înlocuirea traverselor, unde este cazul. Un trunchi de pin căzut peste firele de telefonie şi implicit peste linie va trebui debarasat şi de asemenea, şi câteva bucăţi imense de piatră, căzute lângă şi pe linie!

“Dacă se va rezolva cu traversarea drumului (sperăm ca autorităţile în drept să îşi dea cât mai repede acordul pentru asta), eu zic că Mocăniţa poate să îşi facă probele într-o lună de acum înainte! Vorbesc de porţiunea Lunca Arieşului-Sălciua, cu 2 traversări de DN. Din Sălciua către Baia de Arieş mai sunt încă multe de făcut!” este concluzia după încă un sfârşit de săptămână de muncă pentru ca trenul moţilor să circule din nou.

Dintr-o postare pe facebook, ar reieşi că şi Corneliu Olar împreună cu câţiva locuitori din Horea, ar fi dat o mână de ajutor la curăţarea liniei Mocăniţei. “O ceată de moți horeni am fost să ajutăm la curățarea liniei ferate pentru Mocăniță. Repunerea în circulație a vechiului tren va contribui la dezvoltarea și promovarea turistică a Țării Moților și a Munților Apuseni. Avem mare nevoie de investiții și FAPTE pentru revigorarea economică a Apusenilor”, scrie acesta pe pagina personală de socializare.

FOTO: facebook, Adrian Puiuleţ

[nggallery id=4017]

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea