Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO : Lupte sângeroase de gladiatori şi dansuri incitante ale nimfelor din Zalău la Festivalul Roman Apulum

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • O pană de curent a făcut ca două eveniment programate de la ora 17.00, să se desfăşoare cu aproximativ 45 de minute întârziere, dar a meritat aşteptarea, întrucât şi femeile şi bărbaţii şi-au „clătit ochii” cu ce e mai frumos, 8 nimfe deosebit de frumoase şi gladiatori cu „pătrăţele” şi pachete de muşchi.

Despre nimfele din Zalău am mai vorbit şi ieri, acestea impresionând prin mişcările suave şi pline de energie şi la începutul festivalului, dar nu au dezamăgit nici astăzi. Pe latura de Est a Cetăţii Alba Carolina, lângă Poarta a III-a, fetele au adus aminte de nimfele Daciei. Nici nu trebuie să vă mai spun, pentru că imaginile sunt sugestive, sute de albaiulieni şi turişti au privit spectacolul deosebit din şanţurile Cetăţii, dar şi de deasupra, de lângă Poarta a III-a.

[nggallery id=1565]

Istoria spune că acestea locuiau în grotele de pe vârfurile munților, în codrii deși, pe câmpii sau în ape și erau de mai multe categorii: nimfele apelor purtau numele de oceanide, nereide și naiade, cele ale munților de oreade, iar cele ale pădurilor de driade și hamadriade. Nimfele erau înzestrate cu darul profeției.

Au urmat apoi lupte de gladiatori şi ritualuri antice. Grupurile de gladiatori au fost: Association for Antique and Medieval Reconstructions – SILA – Plovdiv, Gruppo Storico Romano – Roma din Italia, Gladiator School Ludus Traex – Sofia, din Bulgaria şi Ludus Apulensis – Alba Iulia, din România.

În Şanţurile Cetăţii a curs mult sânge astăzi, luptele fiind deosebit de spectaculoase, dar acesta a fost doar începutul, pentru că mâine, de la ora 17.00 urmează bătălia finală dintre Daci şi Romani, o luptă între toate taberele participante, care va avea loc pe Latura de Est a Cetății Alba Carolina, lângă Poarta a III-a.

[nggallery id=1566]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea