Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/VIDEO La ”Festival de România”: Crispus și Cobzality au reînviat la Alba Iulia străvechiul ritual al focului

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Publicul din Alba Iulia prezent la evenimentele organizate în cinstea Zilei Naționale a României au fost, sâmbătă seara, martorii reînvierii stravechiului ritual al focului printr-un spectacol de dans, muzică și efecte speciale în care protagoniștii păreau adevătare ființe supranaturale.

”Dansul zmeilor” – un spectacol în care se întâlnesc mai multe lumi, mai multe forme de artă a fost conceput pornind de la basmele romanești, trupele Crispus si Cobzality reunind totul într-un un univers în care ființele fantastice coexistă.

Zmeii, balaurii, Feții Frumoși împreuna cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans inițiatic, care rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului și cea a realitatii de zi cu zi. Este dansul focului în care fiecare își arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiția ancestrală românească, reinterpretate într-o manieră modernă”, se arată în prezentarea spectacolului.

Cu o exeperiență de peste 10 ani în spectacole de stradă, trupa Crispus a impresionat încă de la primele apariții ajungând să adune în portofoliu sute de spectacole, care au adunat sute de mii de oameni, în țară și străinătate. Pentru Crispus jocul cu focul este o provocare continuă, astfel încât spectacolele lor sunt îmbogățite permanent cu elemente acrobatice și artistice.

Pentru spectacolul prezentat la Alba Iulia cei de la Crispus au apelat la trupa Cobzality care, chiar dacă a fost înființată recent, se face tot mai remarcată în peisajul autohton, ale căror melodii cu elemente din muzica tradițională românească transpuse în sonorități moderne au un rezultat impresionant.

Mai multe imagini puteti gasi AICI

[nggallery id=786]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea