Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: La Câmpeni sute de moți au strigat pentru a cincea oara ”Uniți salvăm Roșia Montană”!

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câmpeniul a găzduit, miercuri după-amiază, cel de-al 5-lea miting anti RMGC – cel mai mare organizat până acum în Apuseni. Dacă la locul obișnuit de desfășurare din centrul orașului s-au strâns peste 800 de persoane, la final, când participanții s-au deplasat în zona drumului național pe care trebuia să treacă microbuzul cu deputații din Comisia specială, numărul protestatarilor a ajuns la 1.000.

Pe lângă cei care au participat la primele patru acțiuni, printre manifestanți s-au aflat locuitori veniți din mai multe comune învecinate. De asemenea, a venit și fostul deputat Corneliu Olar, alături de grupul de localnici din comuna Horea care au participat mai devreme cu câteva ore la protestul de la Albac.

De departe, însă, cel mai bine primit și mai aclamat a fost Eugen David, liderul ecologiștilor de la Alburnus Maior – Roșia Montană, însoțit de un grup de tineri de la Greenpeace, care i-a îndemnat pe moți să nu renunțe la lupta împotriva demarării proiectului minier de la Roșia Montană și să nu dea avițiile Munților Apuseni străinilor. David a mai spus că a refuzat să se întâlnească cu deputații din Comisia Specială din Parlament deoarece aceștia nu au fost de acord să vină în mijlocul mulțimii și să-i asculte nemulțumirile și solicitările.

Discursurile organizatorilor și ale invitaților au fost însuflețite, periodic, cu vechi cântece de vitejie din Ardeal. Au fost și episoade de huiduieli, când s-a vorbit despre faptul că primarul Câmpeniului este un ”susținător al Gold-ului” și despre guvernanții pe care ”nu-i interesează soarta românilor și dau țara pe nimic”.

UPDATE: La restaurantul în care parlamentarii s-au întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din zonă și reprezentanții unor ONG-uri (toți opozanți ai proiectului RMGC), numărul protestatarilor a trecut mult de 1.000 de persoane iar principalele lozinci scandate au fost ”Uniți salvăm Munții Apuseni” și ”Hoții”. La întâlnirea cu parlamentarii a vrut să participe și fostul deputat PDL Corneliu Olar care a afirmat ulterior că i-a fost interzis accesul. Oamenii au rămas la poarta restaurantului aproape o oră și jumătate (cât au durat discuțiile din interior) iar la ieșirea parlamentarilor s-a produs o adevărată busculadă în care protestatarii au forțat porțile închise, încercând să ajungă în curte. A fost nevoie de intervenția jandarmilor care au format un cordon prin care au ținut la distanță mulțimea astfel încât membrii comisiei să poată pleca.

Mai multe amănunte despre mitingul organizat la Câmpeni puteți citi în ediția tipărită de mâine a ziarului ”Unirea”

[nggallery id=320]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea