Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” 2012 – prima zi de concurs

Alexandra Mates

Publicat

în

În această seară, începând cu ora 18.30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia şi-au început evoluţia primii concurenţi în cadrul Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, ediţia a XII-a. Sute de iubitori de folclor au luat loc în sala de spectacol a Casei de Cultură pentru a-i vedea şi a-i asculta pe cei  24 de concurenţi care se întrec în prima zi de concurs.Ceea ce ne arată că albaiulienii au fost şi sunt mari iubitori de folclor, de obiceiuri şi tradiţii româneşti.

În total,  în cele două zile concurs, 48 de concurenţi din toate zonele etnofolclorice ale ţării, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani,  se luptă pentru Mariile Premii cu o valoare destul de importantă, în total de 73.500 de lei.

Concurenţii au de interpretat câte 2 piese obligatorii şi, eventual, o piesă în secţiunea a III-a Drumul Vinului, Ţara Vinului.

Elit - Gustul Desăvârșit

În imaginea de mai jos  aveţi lista concurenţilor din prima zi de festival.

Din judeţul Alba, astăzi, au evoluat  pe scenă Alexandra Dumbrăveanu – Şugag; Ioana Larisa Socaciu – Valea Secaşelor; Michael Cetean – Sebeş; Andrei Marius Nicoară – Câmpeni şi Denisa Balu -Târnava Mică urmând ca mâine, în a doua zi de concurs  a festivalului „Strugurele de Aur”, să urce pe scenă Maria – Simina Costea – Târnava Mică; Ina – Ioana Todoran – Crăciunelul de Jos şi Ovidiu Ţăran – Alba.

Începând cu ora 21:00, pe scenă au urcat ansambluri şi interpreţi de marcă ai folclorului  românesc autentic, fiecare într-un recital de excepţie. Astfel, rând pe rând şi-au început evoluţia Ansamblul Jidvei România şi Junii de la Jidvei; Roxana Reche şi Alexandru Pal; Teodora Zărnescu, Maria Stoica şi Daniela Mocean; Leontina Fărcaş şi „Muguri de Tezaur”: Alina Cucui, Cristina Todor, Ştefania Lazăr şi Alina Gligor; Marinela Baba; Sergiu Cipariu şi Mariana Anghel; Mariana Ionescu Căpitănescu.

În cadrul celor 4 zile de concurs, publicul poate vota concurentul preferat prin televoting, festivalul fiind transmis în direct de TVR 3.

Premiile concursului:

Marele Premiu Solişti Vocali – 10.000 de lei
Marele Premiu Solişti Instrumentişti – 10.000 de lei
Locul I Solişti Vocali – 8.000 de lei
Locul I Solişti Instrumentişti – 8.000 de lei
Locul II Solişti Vocali – 6.000 de lei
Locul II Solişti Instrumentişti – 6.000 de lei
Locul III Solişti Vocali – 4.000 de lei
Locul III Solişti Instrumentişti – 4.000 de lei

Premii speciale:

Premiul CRAMA JIDVEI – 3.000 de lei
Premiul Special de Popularitate – 3.000 de lei
Premiul Special al Juriului – 3.000 de lei
Premiul special pentru cel mai autentic costum popular – 2.000 de lei
Premiul Special al Orchestrei JIVDEI – ROMÂNIA – 2.500 de lei
Premiul Special pentru secţiunea a III-a “Drumul Vinului – Ţara Vinului” – 4.000 de lei

Vă prezentăm mai jos câteva imagini şi secvenţe video din cadrul Festivalului National de Folclor Strugurele de Aur 2012:

 

Mai multe fotografii puteți vedea aici, pe pagina de facebook a ziarului Unirea.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

INVESTIȚIE de milioane de lei în Alba Iulia: Rețeaua de apă potabilă și canalizare menajeră pe mai multe străzi va fi extinsă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

INVESTIȚIE de câteva milioane de lei în Alba Iulia: Rețeaua de apă potabilă și canalizare menajeră pe mai multe străzi va fi extinsă

Municipiul Alba Iulia va beneficia de o investiție sub forma extinderii rețelei de apă potabila si canalizare menajera pe mai multe străzi din localitate.

Proiectul, în valoare de câteva milioane de lei, propune îmbunatatirea condițiilor de viață și sănătate ale locuitorilor de pe străzile: Bistra, Sugag, Jidvei, Romanita, Septimiu Albini, Oasa – Valea Argintului, Gilau – Pădurii, Gilau – Tamita din Municipiul Alba lulia și cuprinde extinderea rețelei de apă potabilă și branșamente și extinderea rețelei de canalizare menajeră cu racorduri, conform necesarului fiecărei străzi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și sănătate ale locuitorilor de pe străzile Bistra, Sugag, Jidvei, Romanita, Septimiu Albini, Oasa – Valea Argintului, Gilau – Pădurii, Gilau – Tamita din Municipiul Alba lulia este necesară extinderea rețelei de apă potabilă și realizarea branșamentelor, precum și realizarea rețelei de canalizare menajeră cu racorduri, pe aceste străzi.

CAPACITĂȚI FIZICE

-la rețeaua de apă potabilă
-515 m -conducta PEHD De 110 mm,PN16 bar, SDR11, PE 100
-340m -conducta PEHD De 110 mm, PN 10 bar, SDR17, PE 100
– 375m – conducta PEHD De 110 mm, PN 6 bar, SDR 17.6, PE 80
– 6 buc-hidranți de incendiu, Dn 80,Pn 10 bar, amplasați subteran
-10 buc – hidranti de incendiu, Dn 80 mm, Pn 10 bar, amplasați subteran
– 4 buc cămine vane
– 23 buc branșamente
-la rețeaua de canalizare
– 222 ml conducta KGEM De 250mm, SN 8
– 2277 ml conducta KGEM De 250 mm, SN 4
– 122 buc cămine canalalizare stradale
-branșamente de apă potabilă
– 20ml – conducta PEHD De 25mm, PN 6 bar, PE 80, SDR 21
– Îmi – conducta PEHD De 25mm, PN 16 bar, PE 100, SDR 11
-14 ml – conducta PEHD De 25mm, PN 10 bar, PE 100, SDR 17
– 23 buc cămine de branșament apa, carosabile.
-racorduri de canalizare menajeră
-445 m-conductă PVC KGEM, De 160 mm, SN 4
-89 buc-cămine de racord canalizare, carosabile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Mașini tunate, bași și adrenalină în șanțurile Cetății Alba Carolina: Lamborghini Aventador SV, vedeta din acesta an

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| Mașini tunate, bași și adrenalină în șanțurile Cetății Alba Carolina: Lamborghini Aventador SV, vedeta din acesta an

Astăzi, 27 septembrie, pe latura vestică a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia are loc Cars and Coffee, ediția a doua, unde pasionații de automobile pot să admire cele mai spectaculoase mașini modificate.

La show sunt prezente mașini dintre cele mai diferite, de la Golf la Nissan R35 GTR, cu peste 1.000 de cai putere. Cu siguranță atracția zilei este un Lamborghini Aventador SV, o mașină cu un preț care pornește de la peste 400.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: Cars and Coffee la Alba Iulia: Mașini puternice, dedicare și perseverență. PROGRAM

Elit - Gustul Desăvârșit

„Avem 150 de participanți, iar mașinile au fost selectate pe baza unor criterii destul de ridicate. Avem de la Golf, BMW, Nissan R35 GTR, cu peste 1.000 de cai și probabil cea mai scumpă un Lamborghini Aventador SV. Toate mașinile sunt spectaculoase pentru că au fost alese cu mare grijă de noi, cei din organizare”, ne-a spus unul dintre organizatori.

Participanții multiplelor cluburi auto din România vor concura unii împotriva celorlalți pentru diverse distincții, „Lowest car”, „Loudest car”, „Strongest car guy” și altele, la finalul evenimentului urmând să fie recompensați de către organizatori. Câștigătorii probelor vor fi aleși de către participanții evenimentului în urma rezultatelor măsurate cu strictețe și corectitudine, participanții având dreptul să își aleagă cele mai bune 10 mașini ale evenimentului în baza unui buletin de vot.

Accesul este liber, încurajând cât mai mulți spectatori să se alăture acestui eveniment deosebit destinat nu numai pasionaților auto, ci oricărei persoane care poate să admire cele mai unice modele de mașini, alături de prieteni și de o cană de cafea fierbinte în decorul Cetății Alba Carolina.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Cum a blocat o contabilă primăria unei comune din Alba: Facturile stau neplătite pentru că nu pune viza CFP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a blocat o contabilă primăria unei comune din Alba: Facturile stau neplătite pentru că nu pune viza CFP

Din cauza faptului că o salariată, contabila instituției, refuză să pună viza CFP (control financiar preventiv), pe documente, primăria comunei Roșia Montană nu și-a mai plătit facturile de aproape trei luni.

Primăria a început să primească somații din partea furnizorilor, dar și a unor firme de construcții care nu au fost plătite, deși au efectuat diverse lucrări. Problema a fost semnalată de viceprimarul localității, Vasile Morariu. Acesta a explicat că actuala contabilă invocă probleme de sănătate, dar și probleme personale și refuză să pună viza pe facturi.

„Sunt facturi neplătite la energie electrică, la furnizori, la benzină, la telefoane, dar și la mai multe firme care au construit ba poduri, ba drumuri sau chiar terenul sintetic din Cărpiniș. S-au adunat zeci de facturi”, a precizat viceprimarul Morariu.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, viceprimarul mai spune că unul dintre motivele pentru care facturile sunt neplătite este acela că serviciul de achiziții publice a fost externalizat către o firmă din Bistra.

Primarul Eugen Furdui admite că din luna iunie nu a mai fost plătită nicio factură și că motivul ar fi că actuala contabilă nu vrea să pună viza pe documente și că invocă probleme de sănătate, dar și alte probleme personale. De asemenea, a precizat că speră ca în viitor să se rezolve problema.

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul din Roșia Montană a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Un termen de judecată va fi în 27 septembrie 2022.

Potrivit procurorilor, „la data de 31 august 2020, cu intenţie, în calitate de primar al comunei Roşia Montană, şi-a indeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu sub aspectul numirii de personal în cadrul aparatului propriu de specialitate, atribuţii prevăzute în OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ”.

Acesta a emis o dispoziţie prin care a dispus numirea unei persoane, începând cu data de 1 septembrie 2020, în funcţia publică de execuţie de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent la compartimentul achiziţii publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului, contrar prevederilor Codului administratativ, care, la acel moment, impuneau ocuparea funcţiei doar prin concurs.

„S-a apreciat în actul de sesizare a instanţei că, prin eludarea dispoziţiilor legale, inculpatul a cauzat o vătămare a intereselor legitime ale UAT comuna Roşia Montană, constând în imposibilitatea ocupării postului respectiv de alte persoane, totodată obţinând, pentru persoana numită nelegal, un folos necuvenit reprezentat de angajarea propriu-zisă a acesteia în funcţia publică”, se susţine într-un comunicat al procurorilor.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea