Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Festivalul Naţional de Folclor „Strugurele de Aur” 2012 – prima zi de concurs

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această seară, începând cu ora 18.30, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia şi-au început evoluţia primii concurenţi în cadrul Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”, ediţia a XII-a. Sute de iubitori de folclor au luat loc în sala de spectacol a Casei de Cultură pentru a-i vedea şi a-i asculta pe cei  24 de concurenţi care se întrec în prima zi de concurs.Ceea ce ne arată că albaiulienii au fost şi sunt mari iubitori de folclor, de obiceiuri şi tradiţii româneşti.

În total,  în cele două zile concurs, 48 de concurenţi din toate zonele etnofolclorice ale ţării, cu vârste cuprinse între 16 şi 32 de ani,  se luptă pentru Mariile Premii cu o valoare destul de importantă, în total de 73.500 de lei.

Concurenţii au de interpretat câte 2 piese obligatorii şi, eventual, o piesă în secţiunea a III-a Drumul Vinului, Ţara Vinului.

În imaginea de mai jos  aveţi lista concurenţilor din prima zi de festival.

Din judeţul Alba, astăzi, au evoluat  pe scenă Alexandra Dumbrăveanu – Şugag; Ioana Larisa Socaciu – Valea Secaşelor; Michael Cetean – Sebeş; Andrei Marius Nicoară – Câmpeni şi Denisa Balu -Târnava Mică urmând ca mâine, în a doua zi de concurs  a festivalului „Strugurele de Aur”, să urce pe scenă Maria – Simina Costea – Târnava Mică; Ina – Ioana Todoran – Crăciunelul de Jos şi Ovidiu Ţăran – Alba.

Începând cu ora 21:00, pe scenă au urcat ansambluri şi interpreţi de marcă ai folclorului  românesc autentic, fiecare într-un recital de excepţie. Astfel, rând pe rând şi-au început evoluţia Ansamblul Jidvei România şi Junii de la Jidvei; Roxana Reche şi Alexandru Pal; Teodora Zărnescu, Maria Stoica şi Daniela Mocean; Leontina Fărcaş şi „Muguri de Tezaur”: Alina Cucui, Cristina Todor, Ştefania Lazăr şi Alina Gligor; Marinela Baba; Sergiu Cipariu şi Mariana Anghel; Mariana Ionescu Căpitănescu.

În cadrul celor 4 zile de concurs, publicul poate vota concurentul preferat prin televoting, festivalul fiind transmis în direct de TVR 3.

Premiile concursului:

Marele Premiu Solişti Vocali – 10.000 de lei
Marele Premiu Solişti Instrumentişti – 10.000 de lei
Locul I Solişti Vocali – 8.000 de lei
Locul I Solişti Instrumentişti – 8.000 de lei
Locul II Solişti Vocali – 6.000 de lei
Locul II Solişti Instrumentişti – 6.000 de lei
Locul III Solişti Vocali – 4.000 de lei
Locul III Solişti Instrumentişti – 4.000 de lei

Premii speciale:

Premiul CRAMA JIDVEI – 3.000 de lei
Premiul Special de Popularitate – 3.000 de lei
Premiul Special al Juriului – 3.000 de lei
Premiul special pentru cel mai autentic costum popular – 2.000 de lei
Premiul Special al Orchestrei JIVDEI – ROMÂNIA – 2.500 de lei
Premiul Special pentru secţiunea a III-a “Drumul Vinului – Ţara Vinului” – 4.000 de lei

Vă prezentăm mai jos câteva imagini şi secvenţe video din cadrul Festivalului National de Folclor Strugurele de Aur 2012:

 

Mai multe fotografii puteți vedea aici, pe pagina de facebook a ziarului Unirea.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea