Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Festivalul Alba Jazz – recital de pian Diana Dava Barb, în Cetatea Alba Carolina

Bogdan Presecan

Publicat

în

recital pian Diana Dava Barb (12)Festivalul Alba Jazz, ediția 2014, a adus pe scena din Piața Mihai Viteazul din Cetatea Alba Iulia, începând cu orele 19.00, o reprezentație de excepție – concert de pian și muzică modernă Diana Dava Barb.

Fostă elevă a Liceului de Muzică din Alba Iulia, pianista Diana Dava Barb și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, unde predă în prezent. Între 2000-2001, Diana a fost vocea trupei La Crème, cu care a susținut concerte în diverse cluburi și evenimente din Cluj, familiarizându-se cu stilurile dub-soul, bossa, trip-hop, drum & bass, break-beat și reaggae. Pe scenă, și-a focalizat energia asupra muzicii contemporane, susținând premiere mondiale ale unor compozitori români și străini.

La Alba Jazz, Diana a prezentat Sonata Concord, de Ch. Ives, precum și J-Rhapsody de Ciprian Pop, în primă audiție, special compusă pentru a fi cântată de Diana în prima seară a festivalului de la Alba Iulia. J-Rhapsody face parte din opusurile „ludice” ale compozitorului, în care dezinvoltura discursului muzical e o trăsătură definitorie.

Artista a reușit să se concentreze în pofida gălăgiei pe care copii jucăuși o compuneau în apropierea scenei.

 

[nggallery id=1722]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea