Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/VIDEO: Expoziţia ”Odinioară, pe calea ferată” – o adevărată atracţie pentru elevii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii din Alba Iulia şi-au început săptămâna denumită „Să ştii mai multe, să fii mai bun” cum nu se poate mai frumos: la expoziţia vernisată la Direcţia Judeţeană Alba a Arhivelor Naţionale, intitulată ”Odinioară, pe calea ferată”. Copiii au putut vedea cum arătau pe vremuri garniturile de tren, dar şi fotografii vechi cu gările din România.

Elevi de toate vârstele, dar şi preşcolari, au trecut astăzi pragul Direcţiei Judeţene a Arhivelor Alba pentru a vedea expoziţia de trenuri în miniatură, expoziţia de bancnote vechi şi pentru un tur în depozitul de documente al instituţiei.

De departe, atracţia zilei a fost expoziţia „Odinioară, pe calea ferată”. Copiii au putut vedea care erau mijloacele de transport marfă şi cum circulau călătorii pe vremea bunicilor şi a străbunicilor.

YouTube video

Fotografiile expuse ilustrează gările din diferite oraşe din ţară, precum Sinaia, Predeal, Timişoara, Iaşi sau Piteşti, dar bineînţeles şi din Alba Iulia, de la sfârşitul secolului al XIX-lea – începutul secolului XX.

Piesele expuse fac parte atât din arhiva instituţiei, cât şi din colecţiile unor locuitori din Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea