Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO | Criza gunoaielor în Alba: La Unirea şi Jidvei gunoiul este aruncat din remorci şi incendiat din cauza incompetenţei primăriilor. Salprest a sistat prestarea serviciului în 16 localităţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Criza gunoaielor în Alba: La Unirea şi Jidvei gunoiul este aruncat din remorci şi incendiat din cauza incompetenţei primăriilor. Salprest a sistat prestarea serviciului în 16 localităţi

În comuna Unirea, din Alba, datorită faptului că nu s-au mai ridicat resturile menajere, acestea au fost aruncate în curtea  unde trebuia să fie un azil de bătrâni.

Mai mult de-atât, la Unirea s-a dat foc deşeurilor, lucru care agravează situaţia.

Citeşte şi: Petru Constantinescu, Salprest: ”Primăriile nu și-au respectat obligația de a asigura condiițiile pentru buna funcționare a serviciului de salubrizare”

Astfel, pe lângă poluarea naturală, pentru care riscă o amendă de 40.000 de lei, se mai produce şi o poluare atmosferică, care poate fi sancţionată cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

La Jidvei remorcile pline de gunoaie au fost golite pe un câmp.

gunoaie Jidvei

Primăriile invocă faptul că este o situaţie fortuită, dar asta nu este o scuză ca gunoiul să fie depozitat oriunde. Prevederile legale într-o situaţie fortuită specifică că se anunţă Agenţia de Mediu şi stabilirea unui loc unde să fie duse gunoaiele.

Din informaţiile noastre, comisarii Fărzii de Mediu sunt la această oră în teren şi evaluează situaţia, umând să dispună măsuri.

Citeşte şi: Primarul Gheorghe Damian: ”Salprest aruncă județul Alba într-o criză a gunoaielor”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea