Rămâi conectat

Curier Județean

Foto/Video: Conferință de lansare a proiectului ,,Investim în viitor!” în valoare de 4,8 milioane euro, adresat persoanelor defavorizate din Munții Apuseni, ce locuiesc în comunități din Câmpeni și Scărișoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, 14 septembrie, la Primăria Câmpeni s-a desfășurat conferința de lansare a proiectului ,,Investim în viitor!” ce se va derula în perioada august 2017-august 2020, acesta având ca beneficiari Asociația A.S. 2001 Alba Iulia, iar ca parteneri Primăria Câmpeni și Primăria Scărișoara, Clubul de Ecologie și Turism Montan ALBAMONT, Școala Gimnazială Câmpeni și Școala Gimnazială Scărișoara. 

La eveniment au participat reprezentanți ai partenerilor din proiect, iar doamna Adriana Todorean, coordonatoarea proiectului, a făcut numeroase precizări referitoare la acest proiect în valoare totală de aproximativ 4,8 milioane euro, mai exact 21.633.721,28 lei din care 18.388.663,09 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă a Uniunii Europene prin Programul Operațional Capital Uman – POCU, 3.172.292,91 lei reprezintă bani de la bugetul național și 72.765,28 lei sunt contribuția proprie a beneficiarului.

Totodată, la conferință au luat cuvântul Vasile Moise – reprezentant Albamont, Doina Gligor – director adjunct la Școala Gimnazială Câmpeni, iar Ioan Călin Andreș, primarul orașului Câmpeni, a menționat următoarele: ,,Aș vrea să felicit echipa de profesioniști care a scris acest proiect, pe care îi cunosc de mai mult timp deoarece am mai colaborat la alte proiecte și mi-am dat seama că sunt printre cei mai buni oameni care scriu proiecte în județul Alba. Le mulțumesc că au fost profesioniștii la care mă așteptam și pe viitor le cer sprijinul să ne ajute și la alte proiecte pe care le putem dezvolta în orașul Câmpeni, pe orice teme, nu doar pe partea socială. Sunt convins că după cei trei ani de implementare a proiectului, comunitățile marginalizate de romi din Câmpeni și Scărișoara se vor afla la un alt nivel de dezvoltare, care să nu ne implice pe noi, ca administrație publică, să cheltuim așa de mult pentru dezvoltarea lor economică, socială sau de orice altă natură.”           

Proiectul ,,Investim în viitor!” este cofinanțat prin programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 4  – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând comunității rome, prin implementare de măsuri integrate. Obiectivul general al proiectului este acela de a reduce numărul de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din 2 comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității rome din județul Alba, oferind servicii la peste 550 de persoane, beneficiari eligibili din cele două comunități: cea din centrul de sat din Scărișoara și cea de pe Valea Caselor din Câmpeni, mai exact de pe strada Transilvaniei și Dumbravei.

În acest sens, partenerii își propun să faciliteze accesul la educație pentru 150 de copii care locuiesc în cele două comunități și să faciliteze accesul la un loc de muncă pentru cel puțin 278 de persoane, sau angajare pe cont propriu în domenii neagricole pentru 60 de persoane. În alt domeniu, beneficiarii doresc să înlesnească accesul la servicii sociale și medicale pentru cel puțin 500 de persoane, să aducă îmbunătățiri condițiilor de locuit pentru cel puțin 110 gospodării din satul Scărișoara și comunitatea Valea Caselor din Câmpeni, precum și să asiste juridic pentru reglementarea actelor la cel puțin 130 de persoane din aceste comunități. De asemenea se dorește implicarea în activități de informare, conștientizare, combaterea discriminării, implicare civică, voluntariat, dezvoltare comunitară a cel puțin 240 de persoane din cele două zone, pe parcursul a 36 de luni.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea